Slujba de comemorare la Curtea de Arges, la un an de la moartea reginei Ana: Cine a participat de la Casa Regala

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 13:52 3156 citiri
Foto: captura Digi24/imagini arhiva

Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala din Curtea de Arges a gazduit, sambata, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, precum si a Principesei Maria, slujba de pomenire a Reginei Ana, la un an de cand aceasta a trecut la cele vesnice.

Zeci de persoane au participat, sambata, la noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges, alaturi de Principesa Margareta, Principele Radu si Principesa Maria la slujba ortodoxa oficiata in memoria Reginei Ana.

Slujba religioasa a fost oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argesului si Muscelului caruia i s-a alaturat Preasfintia Sa Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucuresti.

Principesa Ana de Bourbon-Parma, sotia regelui Mihai, a murit pe 1 august 2016, la varsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, in Elvetia.

Trupul neinsufletit a fost adus in tara in data de 9 august 2016, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peles (9 august 2016) si la Palatul Regal din Capitala (11 august 2016).

Slujba de inmormantare a Reginei Ana a avut loc pe 13 august 2016, in fata noii Catedrale de la Curtea de Arges. Peste 10.000 de persoane au venit atunci sa ii aduca un ultim omagiu, acestea avand acces doar la poarta noului edificiu. Ceremonia inmormantarii a fost privata, avand loc in prezenta Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine, care au fost prezente la eveniment.

Pentru ca sanatatea nu i-a permis, Regele Mihai nu a fost prezent nici la inmormantarea Reginei Ana, dar nici la slujba de comemorare, desfasurate la Curtea de Arges.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News