Ziua excluderii principelui Nicoale: De ce s-a aflat la intalnire un fost consilier pe langa patru premieri

Marti, 11 August 2015, ora 17:25
6688 citiri
Ziua excluderii principelui Nicoale: De ce s-a aflat la intalnire un fost consilier pe langa patru premieri
Foto: Casa Regala

Regele Mihai a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae titlul de principe, pe data de 1 august, in cadrul unei intalniri care a avut loc la resedinta familiei regale din Elvetia.

La reuniune au participat membrii Consiliului Regal, printre care Ioan Luca Vlad, principele Radu Duda, precum si Mihnea Constantinescu (foto stanga), fost consilier al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta.

Mihnea Constantinescu a fost purtator de cuvant al fostului prim-ministru Petre Roman, iar in prezent este ambasador cu insarcinari speciale pentru securitatea energetica.

Casa Regala a publicat pe 5 august mai multe fotografii de la intalnirea respectiva, in care a fost decisa soarta principelul Nicolae. Regele Mihai apare "stand pe scaun in capul mesei", inconjurat de sfatuitorii sai.

"Atunci a fost momentul cand decizia a fost luata", a confirmat consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad pentru HotNews.ro, adaugand ca nimeni nu s-a opus excluderii din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Hotararea a fost luata, insa, in absenta principelui Nicolae.

"In zilele de 29 iulie - 3 august, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu au vizitat pe Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, in Elvetia. Majestatile Lor petrec intreaga vara la resedinta elvetiana, urmand sa decida asupra programului de calatorii din a doua jumatate a anului", se arata in mesajul alaturat fotografiilor.

Ioan Luca Vlad a dezvaluit ca "sunt pozele cu Majestatea Sa stand pe scaun in capul mesei, atunci a fost momentul cand decizia a fost luata. Fotografia aceea este chiar din 1 august".

Consilierul Casei Regale a precizat ca la discutii a participat si Mihnea Constantinescu, pentru ca "este membru al Consiliului Regal, din momentul 2008 sau 2009".

Intrebat cum ajunge o persoana sa faca parte din Consiliul Regal, Ioan Luca Vlad a lamurit: "Strict prin numirea de catre Regele Mihai a unor persoane care au lucrat de mult timp alaturi de Majestatea Sa, in special la nivelul de consiliere personala, si care sunt oameni din toate categoriile socio-profesionale, oameni cu experienta masiva aflati in special spre sfarsitul carierei, care pot da un sfat intelept. Eu sunt o exceptie totala".

Acesta a precizat ca intalnirea a avut loc in lipsa principelul Nicolae, "pentru ca era plecat din tara, intr-o calatorie deja programata. El a fost informat ulterior".

Casa Regala a anuntat, luni, ca regele Mihai al Romaniei a decis sa ii retraga nepotului sau Nicolae, fiul principesei Elena, titlul de principe si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, regele Mihai l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.

Miscare neasteptata a regelui Mihai: I-a retras nepotului sau Nicolae titlul de principe

Prima reactie a lui Nicolae, dupa ce regele i-a retras titlul de principe

Reprezentantii familiei regale au explicat gestul regelui Mihai precizand ca acesta isi doreste ca Romania sa fie condusa in viitor "sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti", idealuri care nu se potriveau cu stilul de viata al fostului principe, dupa cum a lamurit ulterior Ioan Luca Vlad, consilierul Casei Regale.

De ce nu mai e Nicolae principe: Un consilier explica decizia surprinzatoare a regelui Mihai

Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Gabriela Firea a declarat duminică, 28 aprilie, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propun o administraţie dinamică şi o...
#Mihnea Constantinescu principe Nicolae, #Mihnea Constantinescu excludere Nicolae, #consilier Ponta principe Nicolae , #stiri Regele Mihai