Sedinta de urgenta la Guvern pe tema funeraliilor regelui Mihai

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 15:35
3417 citiri
Sedinta de urgenta la Guvern pe tema funeraliilor regelui Mihai
Foto: Arhiva Ziare.com

O sedinta tehnica va avea loc marti dupa-amiaza, la Palatul Victoria, pe tema funerariilor regelui Mihai, au declarat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Conform surselor citate, sedinta este organizata la nivelul Secretariatului General al Guvernului cu responsabili din ministerele de resort cu atributii in domeniu.

Guvernul asteapta anuntul detaliat al Casei Regale privind programul funeraliilor fostului suveran Mihai I, pentru a face demersurile necesare in vederea decretarii zilelor de doliu national.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, decizia va fi luata dupa consultarea mai multor institutii ale statului roman.

Premierul Mihai Tudose a transmis marti un mesaj de condoleante, in care arata ca regele Mihai I a fost "un model de moralitate si demnitate pentru romani".

"Poporul roman se desparte indurerat de regele Mihai, un model de moralitate si demnitate pentru romani, o personalitate care a marcat puternic istoria Romaniei.

Ii vom simti mereu lipsa, cu atat mai mult anul viitor, atunci cand vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificatie deosebita pentru natiunea noastra.

Amintirea Majestatii Sale va ramane mereu vie. Condoleante Casei Regale a Romaniei, va suntem alaturi si va asiguram de intregul nostru sprijin. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a scris Tudose pe Facebook.

Regele Mihai I, fostul suveran al Romaniei, a murit marti la varsta de 96 de ani la resedinta din Elvetia, a anuntat Casa Regala.

Trupul neinsufletit va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, iar apoi, pentru doua zile, in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de inmormantare va avea loc la Catedrala Patriarhala, iar inmormantarea la Curtea de Arges.

Miercuri va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#regele Mihai deces doliu national, #decret doliu national regele Mihai , #murit