Regele Mihai, grav bolnav: Reactii de la Patriarhie si de la Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 22:28
3409 citiri
Regele Mihai, grav bolnav: Reactii de la Patriarhie si de la Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, indeamna la rugaciune pentru insanatosirea regelui Mihai.

"Am aflat cu ingrijorare de agravarea starii de sanatate a Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, personalitate-simbol a istoriei poporului roman si a demnitatii nationale. De aceea, ne rugam lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor si al trupurilor, sa-i aline suferinta si sa-i daruiasca sanatate. In acelasi timp, indemnam pe toti cei care pretuiesc personalitatea Majestatii Sale sa inalte rugaciuni, impreuna cu familia regala, pentru insanatosirea sa", spune Patriarhul Daniel, potrivit unui comunicat remis presei.

Regele Mihai are cancer, principesa Margareta preia prerogativele. Mesajul pentru romani

De asemenea, Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) anunta, intr-un comunicat, ca a luat act cu regret de decizia regelui Mihai I de a se retrage din viata publica, iar membrii sai se roaga pentru insanatosirea Majestatii Sale.

"Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) a luat act cu regret de decizia Majestatii Sale Regelui Mihai I de a se retrage din viata publica. Toti membrii ANRM se roaga pentru insanatosirea Majestatii Sale. In acelasi timp, ANRM isi reafirma "fidelitatea de nezdruncinat si sprijinul fata de Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si fata de toti membrii Familiei Regale a Romaniei ANRM va continua sa militeze ca pana acum pentru revenirea Romaniei pe drumul sau firesc, acela de monarhie constitutionala", se afirma in comunicatul ANRM, organizatie infiintata in 2012.

Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, suveranul afirmand, intr-un mesaj facut public miercuri, ca este sigur ca fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta" de a-l reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile sale publice.

"In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei", a transmis regele Mihai I.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presa al regelui Mihai I, Consiliul Regal a luat nota de starea de sanatate a regelui, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale, iar diagnosticele puse de echipa medicala sunt carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica.

"Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere", precizeaza sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#rege Mihai cancer reactii, #Patriarhie reactie rege , #principesa Margareta
Comentarii
Poza nusual
nusual
rank 5
Poza Dyana
Dyana
rank 5
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate, Majestate!