Regele Mihai are cancer, principesa Margareta preia prerogativele. Mesajul pentru romani

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 16:46
39006 citiri
Regele Mihai are cancer, principesa Margareta preia prerogativele. Mesajul pentru romani
Foto: Arhiva Facebook/Casa Regala a Romaniei

Regele Mihai al Romaniei sufera de cancer si leucemie si a decis sa se retraga din viata publica, a anuntat, miercuri dupa-amiaza, un reprezentant al Consiliului Regal.

Monarhul in varsta de 94 de ani a suferit recent o interventie chirurgicala si are nevoie de tratament complex pentru a se recupera, asa ca nu va mai aparea in spatiul public de acum inainte, iar principesa Margareta va prelua prerogativele sale.

Consiliul Regal s-a intrunit marti si miercuri si a luat decizia de a face publica boala de care sufera regele.

Asadar, Andrew Popper, membru al Consiliului Regal, a anuntat ca regele Mihai sufera de "carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica".

Regele Mihai, bolnav: Clasa politica reactioneaza - ce mesaj transmite Iohannis

"Consiliul Regal s-a intrunit in a cincea sesiune, marti, 1 martie, si miercuri, 2 martie 2016, la cererea Majestatii Sale Regele, la Morges, in Elvetia. Consiliu Regal a luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale.

Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica. Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, si va petrece, de aici inainte, o perioada de refacere", a declarat Andrew Popper.

Mesajul regelui pentru romani

Monarhul, prin intermediul reprezentantului Consiliului Regal, le-a transmis romanilor un mesaj, in care precizeaza ca a "primit vestea unui serios diagnostic medical" si ca o deleaga pe fiica sa, principesa Margareta, sa il reprezinte in viata publica.

"In ultimele saptamani am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care familia si tara sarbatoresc 150 de ani de la formarea dinastiei si a statului roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa isi continue menirea si sa prezinte sfatul sau custodelui Coroanei", este mesajul regelui Mihai.

Foto: Casa Regala a Romaniei

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#rege Mihai cancer , #principesa Margareta