Proclamarea Regatului Romaniei, sarbatorita la Castelul Peles - este si ziua Principesei Margareta

Sambata, 26 Martie 2016, ora 17:503380 citiri
Proclamarea Regatului Romaniei, sarbatorita la Castelul Peles - este si ziua Principesei Margareta
Foto: Arhiva Ziare.com

Evenimentele dedicate aniversarii principesei Margareta si implinirii a 135 de ani de la Proclamarea Regatului Romaniei au inceput sambata dupa-amiaza la Castelul Peles din Sinaia, printre invitati aflandu-se premierul Dacian Ciolos, vicepremierul Vasile Dincu, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, dar si scriitorul Mircea Cartarescu.

Potrivit programului facut public de Casa Regala, in cadrul manifestarilor, principele Radu va inmana "Galei Anuale Oamenii Timpului" certificatul de "Inalt Patronaj al Custodelui Coroanei romane", in contextul in care "Revista Timpul", organizatoarea galei, a implinit anul acesta 140 de ani de la fondare.

De asemenea, in Holul de Onoare al Castelului Peles va avea loc ceremonia de decorare a unor personalitati, institutii si colaboratori ai Casei Regale din tara noastra, dar si din Germania, Franta si Marea Britanie, decoratiile urmand a fi acordate de Custodele Coroanei, principesa Margareta, in numele regelui Mihai.

Iohannis s-a intalnit cu principesa Margareta la Palatul Cotroceni: Mesaj pentru rege (Foto)

Astfel, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, va primi "Medalia Custodele Coroanei" romane, printre cei care vor mai fi decorati numarandu-se mitropolitul Teofan al Moldovei, mitropolitul Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, scriitorul Mircea Cartarescu, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, Asociatia "Les petits freres des pauvres", dar si tenorii Vasile Moldoveanu si Teodor Ilincai.

Ulterior ceremoniei, principesa Margareta si principele Radu ii vor primi in Biroul Regelui de la Castelul Peles pe premierul Dacian Ciolos si pe vicepremierul Vasile Dincu, cei doi venind impreuna cu sotiile.

Programul include si un concert aniversar sustinut de Camerata Regala in Sala de Muzica a Castelului, dar si o receptie in Salon Maur si in Salonul Italian, ocazie cu care principesa Margareta se va adresa invitatilor.