Principesa Margareta: Trebuie sa facem cunoscuta istoria noastra

Duminica, 12 Mai 2013, ora 10:59 2323 citiri
Foto: Digi 24

Principesa Margareta, fiica cea mare a regelui Mihai, considera ca familia regala nu e suficient de cunoscuta publicului roman in prezent, deoarece oamenii nu citesc, insa se fac eforturi pentru a promova istoria monarhiei.

"Trebuie sa facem cunoscuta istoria noastra cum putem. Fara ea nu avem radacini, fara radacini nu putem creste", a subliniat principesa Margareta intr-un interviu acordat Digi 24 cu ocazia zilei de 10 mai, in care este sarbatorita regalitatea in Romania.

Principesa a povestit despre viata familiei regale in cele patru decenii si jumatate de exil.

"Am trait in exil ca oameni normali, am muncit, am mers la scoala, toata lumea a trait ca o familie absolut normala, in Anglia intr-un sat mic, apoi in Elvetia, unde tatal meu era pilot. Nu a plecat din tara cu un tren cu aur.

Copilaria mea a fost fericita, dar cu o umbra ce plana, regele era trist. I-a fost dor de tara noastra si el a stiut tot ce se intampla, minciunile, cum a suferit populatia, cum oamenii erau inchisi. Era foarte greu pentru el", a spus principesa Margareta.

Dupa revenirea in tara a inceput batalia pentru adevar, care continua si astazi.

"A fost propaganda, era dificil de depasit propaganda, dar in timp am reusit sa facem cate un pas, fara tam-tam, oamenii au inceput sa inteleaga. Poate familia regala nu e suficient de cunoscuta publicului acum, dar sunt eforturi, carti ce vor fi publicate, cu istoria monarhiei.

E mult de invatat, oamenii nu citesc aici, e grav, trebuie sa facem cunoscuta istoria noastra cum putem. Fara ea nu avem radacini, fara radacini nu putem creste. E o campanie acum pentru a citi", a subliniat principesa

Acesta e increzatoare insa in posibilitatile si viitorul Romaniei. "Sa vorbim despre ce este frumos aici. Tineretul e minunat, inteligent. Am mers in America, Europa, gasesc romani acolo, tehnicieni, medici, oameni talentati, care vor reveni daca va merge mai bine aici. Aici lipsesc multe lucruri, ca autostrazi etc. E dificil si in medicina, multi medici au plecat, dar Romania are mult de dat, am incredere in tara aceasta", a aratat principesa Margareta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News