Principesa Margareta: Regele Mihai e mai calm, foarte calm. Ziua Regalitatii la Palatul Elisabeta (Galerie foto)

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 20:30
6654 citiri
Principesa Margareta: Regele Mihai e mai calm, foarte calm. Ziua Regalitatii la Palatul Elisabeta (Galerie foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Mii de persoane au participat, miercuri, la evenimentul anual "Garden Party", manifestare de traditie organizata de 10 mai in gradina Palatului Elisabeta. Principesa Margareta a spus ca tatal sau, regele Mihai, este "foarte calm".

La eveniment au luat parte principesa Margareta, principele Radu si principesa Maria, Familia Regala a iesit la balconul Palatului, la ora 17:00, pentru a saluta invitatii, dupa care principii au coborat pentru a discuta cu invitatii.

Principesa Margareta a fost primita cu foarte multa caldura de catre cei prezenti, majoritatea transmitand urari de sanatate regelui Mihai. De altfel, Custodele Coroanei a declarat presei ca regele, care se afla la resedinta privata din Elvetia, este calm.

"E mai calm. Foarte calm", a spus principesa. Ea a precizat ca va vorbi cu regele dupa eveniment si ii va spune toate urarile transmise de cei prezenti la manifestare.

"O sa vorbesc eu cu el. Eu trebuie sa fac un raport. Dupa aceea, o sa ii transmit tot ce ati spus. Va fi foarte multumit. Si va multumesc si eu", a mai spus principesa Margareta.

De altfel, tot miercuri, regele Mihai a primit, la resedinta privata din Elvetia, vizita parintelui Adrian Diaconu, protopop pentru Elvetia al BOR. Parintele Diaconu a oficiat un Te Deum pentru regele Mihai si pentru Custodele Coroanei, urmat de o scurta pomenire a membrilor Familiei Regale Romane trecuti la cele vesnice.

Ce personalitati au fost invitate la Palatul Elisabeta

Pe parcursul manifestarii de la Palatul Elisabeta, Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale si Corul Militar au sustinut un concert in gradina palatului.

Printre cei care au raspuns invitatiei regale s-au numarat: presedintele Academiei Romane - Ionel Valentin Vlad, Avocatul Poporului - Victor Ciorbea, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania - dr. Aurel Vainer, ministrul Agriculturii - Petre Daea, Daniel Constantin, Teodor Paleologu, medicii Irinel Popescu, Dorin Sarafoleanu si Monica Pop, nuntiul apostolic in Romania - monseniorul Miguel Maury Buendia, ambasadorii SUA si statului Israel la Bucuresti, Hans Klemm si Tamar Samash.

Au fost prezenti invitati din toate judetele tarii si din Republica Moldova, personalitati ale autoritatii centrale si locale, ale mediilor academic, cultural, stiintific si politic, ale societatii civile si mediului de afaceri, reprezentanti ai Corpului Diplomatic si ai clerului.

Iata cateva dintre imaginile surprinse de cei care au fost prezenti la eveniment:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#receptie Palatul Elisabeta 10 mai, #principesa Margareta regele Mihai calm, #principesa Margareta receptie Palatul Elisabeta , #principesa Margareta