Principesa Margareta: Drumul intoarcerii inimii reginei Maria sa fie o alinare pentru familiile victimelor

Luni, 02 Noiembrie 2015, ora 20:03
5132 citiri
Principesa Margareta: Drumul intoarcerii inimii reginei Maria sa fie o alinare pentru familiile victimelor
Foto: Facebook/ Familia Regala a Romaniei

Familia regala spera ca drumul simbolic al intoarcerii inimii reginei Maria, numita "Mama Ranitilor", sa fie o alinare pentru familiile indoliate, precum si o raza de speranta pentru cei care lupta cu moartea in spitale, ca urmare a incendiului tragic petrecut in Capitala.

"Peste cateva ore, inima reginei Maria se va intoarce la locul unde a batut pentru ultima oara. 'Regina Inimilor' a fost pusa la incercare chiar si dupa ce a trecut la cele vesnice.

Inima sa a pribegit 75 din cei 77 de ani trecuti de la moartea reginei Romaniei Mari. Regina a fost numita Mama Ranitilor, iar familia noastra spera ca drumul simbolic de maine sa fie o alinare pentru familiile indoliate, precum si o raza de speranta pentru cei care lupta cu moartea in spitale, ca urmare a incendiului tragic petrecut in Capitala.

Sunt sigura ca romanii vor insoti, de aproape sau de departe, intr-un gand, inima reginei, pe drumul ei spre Camera de Aur. Iubirea conationalilor nostri fata de Regina lor a strabatut vremi si a invins epoci de suferinta", afirma principesa Margareta, intr-un comunicat.

Ceremonialul militar al "Intoarcerii Inimii Reginei" se va desfasura marti, la ora 11:00, in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei (MNIR).

Guvernul a decis unde va fi mutata inima reginei Maria

Ceremonia, la care intrarea va fi libera, va dura 15 minute, iar publicul va avea acces in perimetru incepand cu ora 10:00.

La eveniment vor lua parte principesa Margareta, principele Radu, precum si principesa Maria.

Alaturi de Familia Regala, se vor afla arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, nepoata reginei Maria si fiica principesei Ileana, sotul ei, baronul Hanns Ulrich von Holzhausen, precum si fiul ei, baronul Johannes von Holzhausen.

Vor participa reprezentanti ai autoritatii publice din Romania si din Republica Moldova, personalitati ale vietii culturale, diplomatice, sportive si reprezentanti de seama ai societatii civile.

Inima Reginei va fi purtata de la MNIR pana pe Splaiul Independentei de soldati ai Regimentului de Garda "Mihai Viteazul" si va fi escortata de jandarmi calare. Familia Regala va fi prezenta pe tot parcursul procesiunii.

Cutia in care se va afla inima Reginei va fi acoperita cu stindardul Romaniei si Marii Britanii.

Inima reginei Maria, zidita intr-un perete - Casa Regala discuta recuperarea

De la MNIR, convoiul regal va pleca la Sinaia, unde inima Reginei Maria va fi asezata in locul unde a batut pentru ultima oara - Camera de Aur a Castelului Pelisor. Ceremonia nu va avea caracter public, ci se va face in prezenta Familiei Regale, a reprezentantilor Guvernului, Bisericii si Armatei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#procesiune inima Reginei Maria, #intoarcere inima Reginei Maria, #inima Reginei Maria , #principesa Margareta