Olguta Vasilescu si Claudiu Manda s-au plimbat cu mii de pesedisti pe strazile Craiovei, in memoria regelui

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 13:42 7588 citiri
Foto: Realitatea TV

Cateva mii de oameni s-au adunat, duminica, in centrul Craiovei, la initiativa PSD, pentru a aduce un omagiu regelui Mihai, actiunea fiind condusa de fostul primar al Craiovei, ministrul Lia Olguta Vasilescu, si de senatorul Claudiu Manda, liderul PSD Dolj.

Oamenii au plecat intr-un mars al tacerii din zona Primariei Craiova pana in Piata Tricolorului, unde se afla un bust al regelui Mihai si unde au fost depuse flori si coroane si au fost aprinse candele.

Actiunea de comemorare a regelui Mihai a fost organizata de PSD Dolj, care initial anuntase ca sambata, 9 decembrie, va face un "miting impotriva statului paralel".

"Stiti ca in aceasta perioada convocasem un miting de protest, dar cand s-a anuntat decesul Majestatii Sale, am convocat conducerea partidului si a organizatiilor locale. E vorba despre toti primarii si consilierii nostri.

Sunt oamenii pe care noi i-am convocat. (...) Noi am anulat orice miting de protest. Sunt doar cei pe care noi i-am convocat. Regele Mihai a fost declarat cetatean de onoare al orasului Craiova inca din 2013. De altfel, orasul Craiova este unul dintre putinele care au statui ale Regelui Mihai", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Ea sustine ca, potrivit estimarilor Jandarmeriei si Politiei Craiova, la actiunea de comemorare a regelui Mihai au participat aproximativ 8.000 de persoane.

"Judetul Dolj si Craiova nu uita ca Regele Mihai a semnat doua decrete privind infiintarea Universitatii din Craiova si a Filarmonicii Oltenia. Administratia locala, sub conducerea PSD, i-a multumit Majestatii Sale pentru infiintarea celor doua institutii, declarandu-l in anul 2013 cetatean de onoare al municipiului Craiova", a motivat PSD Dolj organizarea actiunii.

Citeste si PSD renunta la mitingurile din weekend in urma mortii regelui Mihai.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News