O strada din Gorj, din satul unde s-a refugiat regele Mihai, va purta numele sau

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 19:43 4156 citiri
Foto: arhiva Facebook/Nicolae de Roumanie Medforth Mills - Nepotul Regelui

O strada din satul Dobrita, judetul Gorj, va putea purta numele regelui Mihai I. Primarul comunei Runcu a anuntat, marti, ca va face propunerea in urmatoarea sedinta de Consiliu Local, pentru ca, in august 1944, regele s-a refugiat intr-un conac din localitate.

Consilierii locali vor lua in discutie propunerea facuta de edil, pe 29 decembrie.

"Vreau sa dau numele regelui Mihai I unei strazi din Dobrita, acolo unde s-a adapostit cateva saptamani, cat a stat acolo. Va fi exact strada care duce catre casa in care a stat dumnealui, se va numi regele Mihai. Acolo este pensiune acum, Conacul Bumbaru. Noi ii spunem Ulita Pupazoilor, aceasta se va numi regele Mihai I.

Deja suntem in faza de inventariere a tuturor strazilor de pe raza comunei, sa le dam denumiri si probabil ca, in doua saptamani, in sedinta ordinara din 29 decembrie, o sa aprobam si denumirile strazilor din comuna. Va fi pe ordinea de zi inclusiv cea cu regele Mihai I", a declarat Adi Campeanu.

In 23 august 1944, regele Mihai al Romaniei a ajuns la Dobrita, insotit de toata suita regala. Printre martorii acestui eveniment s-a aflat si Nicolae Savulescu, fostul secretar al Primariei Runcu, timp de aproximativ 30 de ani.

"Nicolae Savulescu a murit. A fost secretarul primariei. El chiar a stat cu regele, s-a plimbat cu el in masina, stia multe, cand am facut monumentul de la Dobrita, acum cinci ani, l-am chemat acolo pe domnul Savulescu si ne-a povestit de rege, de trasuri, de masini, deci a stat cu Regele in casa. Si doamna profesoara Chirculescu stia, dar a murit si dansa acum cateva luni", a mai spus primarul comunei Runcu.

Regele Mihai a murit, marti, la varsta de 96 de ani.

Regele Mihai se afla la resedinta sa din Elvetia si s-a stins din viata la ora 13:00, ora Romaniei. Casa Regala a anuntat de mai multe saptamani ca starea sa de sanatate "paleste".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News