Moment de reculegere in Parlament. Dragnea a pus fragmente din ultimul discurs al regelui Mihai

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 13:07
3078 citiri
Moment de reculegere in Parlament. Dragnea a pus fragmente din ultimul discurs al regelui Mihai
Foto: Arhiva Facebook/Casa Regala a Romaniei

Inceputul sedintei de plen a Camerei Deputatilor de miercuri a fost marcat de un moment de reculegere in memoria regelui Mihai si a continuat cu difuzarea catorva fragmete din ultimul discurs sustinut de fostul suveran in plenul Parlamentului, in octombrie 2011.

"Va propun sa pastram un moment de reculegere pentru Majestatea Sa, regele Mihai", a spus presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, la inceputul sedintei. Dupa momentul de reculegere, pe ecranul central din sala de plen au fost difuzate mai multe fragmente din discursul sustinut de regele Mihai in 2011:

"Am primit cu bucurie si cu speranta invitatia reprezentantilor legitimi ai poporului. Prima noastra datorie astazi este sa ne amintim de toti cei care au murit pentru independenta si libertatile noastre, in toate razboaiele pe care a trebuit sa le ducem si in evenimentele din Decembrie 1989, care au daramat dictatura comunista. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru.

Nu m-as putea adresa natiunii fara a vorbi despre Familia Regala si despre importanta ei in viata tarii. Coroana regala nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unica a independentei, suveranitatii si unitatii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, in continuitatea lui istorica, si a Natiunii, in devenirea ei. Coroana a consolidat Romania prin loialitate, curaj, respect, seriozitate si modestie.

Am servit natiunea romana de-a lungul unei vieti lungi si pline de evenimente, unele fericite si multe nefericite. Dupa 84 de ani de cand am devenit Rege, pot spune fara ezitare natiunii romane: Cele mai importante lucruri de dobandit, dupa libertate si democratie, sunt identitatea si demnitatea. Elita romaneasca are aici o mare raspundere.

Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri. Asa sa ne ajute Dumnezeu!".

Dupa discursurile in memoria regelui Mihai, PNL a cerut sistarea sedintei de plen. Liberalii si-au argumentat solicitatea spunand ca intr-un moment atat de delicat nu ar trebui dezbatute proiecte care nu au legatura cu intersul natiunii romane, referindu-se la legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, aflata pe ordinea de zi.

La randul lor, deputatii USR au solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a legii 303/2004, dar si a propunerii legislative a lui Florin Iordache conform careia interdictiile aplicate senatorilor si deputatilor pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Nationala de Integritate inceteaza de drept.

Cererile PNL si USR au fost respinse de plen, cu majoritate de voturi, iar legea lui Iordache prin care sunt "gratiati" incompatibilii a fost votata.

Vezi mai jos ultimul discurs sustinut de regele Mihai in Parlamentul Romaniei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#regele mihai murit, #regele mihai discurs parlament, #moment reculegere Dragnea Parlament rege Mihai , #Parlament