Incident la Chisinau, la vizita principelui Radu si a principesei Margareta

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 08:42 3699 citiri
Foto: ProTV Chisinau

Principele Radu si principesa Margareta, au fost intampinati cu manifestatii marti, la Chisinau, unde se afla intr-o vizita privata.

Presa locala a relatat ca simpatizanti ai Partidului Comunist (PCRM) au scandat "Print roman, esti strain! Traiasca Moldova! Plecati din Republica Moldova!" si le-au blocat oaspetilor romani accesul spre monumentul lui Stefan cel Mare din centrul Chisinaului, relateaza Mediafax.

Membrii familiei regale au lasat coroana de flori langa protestatari, avand in vedere ca politia locala nu a intervenit.

Purtatoarea de cuvant a Inspectoratului de Patrulare, Diana Fetco, a declarat ca "protestatarii nu au fost violenti", deci nu a fost nevoie de o interventie a politiei.

"Ambasada Romaniei (la Chisinau) ne-a cerut sa asiguram securitatea familiei regale numai la anumite evenimente", a adaugat ea.

Primaria municipiului Chisinau a condamnat incidentul din fata statuiei domnitorului Stefan cel Mare si Sfant, unde un grup de simpatizanti comunisti au incercat sa impiedice depunerea de flori de catre Altetele Lor Regale ale Romaniei, relateaza Unimedia.

In context, autoritatile locale isi exprima regretul si ingrijorarea pentru faptul ca "institutiile statului nu au asigurat conditiile necesare pentru securitatea si ordinea publica, pentru momentul depunerii de flori".

Primaria mentioneaza ca monumentul domnitorului Stefan cel Mare si Sfant a fost edificat in perioada domniei Regelui Ferdinand I, strabunicul principesei Margareta.

Dupa incidentul de la monument, principele Radu si principesa Margareta s-au intalnit cu premierul moldovean Iurie Leanca.

Membrii Casei Regale se afla la Chisinau intr-o vizita de trei zile, urmand sa ajunga si la Manastirea Curchi si in mai multe sate din raioanele Soroca, Balti si Orhei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News