Fostul principe Nicolae se casatoreste. Regele Mihai anunta ca tot nu va avea sanse la tron

Luni, 21 August 2017, ora 13:48
10403 citiri
Fostul principe Nicolae se casatoreste. Regele Mihai anunta ca tot nu va avea sanse la tron
Foto: Facebook/Principele Nicolae al Romaniei

Nepotul regelui Mihai, printul Nicolae, a anuntat luni ca s-a logodit cu Alina Boinder.

Nepotul regelui Mihai, Nicholas de Roumanie Medforth Mills, pe numele sau dupa ce a fost exclus din linia succesorala, a anuntat luni ca a cerut-o in casatorie pe Alina Maria Binder, nunta urmand sa aiba loc in vara anului 2018.

"Imi face o deosebita placere sa anunt logodna mea cu domnisoara Alina Maria Binder. Cererea in casatorie a fost facuta in luna iunie a acestui an, in timpul vacantei pe care am petrecut-o impreuna in Cornwall, Marea Britanie", a scris Nicholas de Roumanie pe pagina sa de Facebook.

Nepotul regelui Mihai sustine ca partenera sa este "o persoana foarte speciala" si ca isi doreste o casnicie asa cum au avut bunicii sai.

"Dintotdeauna am privit cu admiratie si respect casnicia bunicilor mei si aceasta imi doresc sa fie un drept exemplu pe care Alina si cu mine sa-l urmam in casnicia noastra.

Am cerut acordul parintilor domnisoarei Binder, acestia dandu-ne incuviintarea si bucurandu-se alaturi de noi. De asemenea, am impartasit fericita veste bunicului meu, Majestatea Sa Regele Mihai, si familiei. Suntem incantati ca am primit binecuvantarile si mesajele lor de felicitare", a mai scris el pe reteaua sociala.

Dupa acest anunt, regele Mihai a transmis printr-un comunicat de presa ca ii ureaza fericire, dar ca nu revine asupra deciziei de a retrage titlul de principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala si nici asupra deciziei de a-l scoate pe Nicolae din linia de succesiune.

"Majestatea Sa Regele Mihai I si Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei, au luat cunostinta despre intentia fiului Principesei Elena, domnul Nicolae Medforth-Mills, de a se casatori. Regele a raspuns nepotului sau, urandu-i fericire si pace sufleteasca, precum si puterea de a lua decizii corecte. Majestatea Sa a mentionat, inca o data, ca decizia de a retrage titlul de principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala precum si decizia de a scoate pe Nicolae din Linia de Succesiune raman neschimbate, dupa casatoria acestuia", transmite Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I, conform Agerpres.

Amintim ca pe 1 august 2015, regele Mihai i-a retras printului Nicolae titlul de principe al Romaniei, din cauza unui copil pe care Nicolae l-ar avea in afara institutiei casatoriei, cu o tanara romanca.

Nicolae a afirmat ca a invitat-o pe femeie, Nicoleta Cirjan, impreuna cu fiica sa la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici. Acesta a cerut efectuarea unui test ADN, insa femeia a refuzat.

Regele l-a exclus pe Nicolae din linia de succesiune la coroana Romaniei. Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Nicolae s-a nascut in anul 1985, in Elvetia, si a devenit principe al Romaniei la varsta de 25 de ani, pe 1 aprilie 2010, cand s-a si mutat in tara noastra, dupa ce a locuit si studiat in Marea Britanie.

In 2012 a decis sa se dedice Romaniei si sa preia o parte din activitatile Casei Regale. El a devenit din ce in ce mai prezent in viata publica din Romania, implicandu-se in numeroase campanii sociale.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#print Nicolae logodit, #nepot rege Mihai casatoreste, #nepot rege Mihai scandal copil, #nepot rege Mihai linie succesiune , #stiri Regele Mihai