Duminica seara e mars de comemorare a regelui Mihai, urmat de un protest in Piata Victoriei

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 16:41
7867 citiri
Duminica seara e mars de comemorare a regelui Mihai, urmat de un protest in Piata Victoriei
Foto: Arhiva Ziare.com

Un mars de comemorare a regelui Mihai este anuntat pentru duminica, in Capitala, urmat de un protest fata de actuala guvernare in Piata Victoriei.

Manifestatii antiguvernamentale sunt anuntate si in mai multe orase din tara, dar si in diaspora, la Londra, Milano si Paris.

Manifestantii din Bucuresti ar urma sa se adune in Piata Victoriei in jurul orei 18:00, cu drapele marcate cu doliu, apoi sa plece intr-un mars comemorativ pana la Piata Regelui, unde sa depuna coroane si sa aprinda candele.

Evenimente de comemorare au loc si in Pitesti si Oradea (Parcul 1 Decembrie).

Marsul de comemorare din Capitala va fi urmat de un protest fata de actuala guvernare, in Piata Victoriei.

"Este inceputul dictaturii hotiei in Romania si e doar o chestiune de timp pana cand se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicai Stanoiu si a lui Adrian Nastase, furtul din banii nostri va redeveni norma acceptata si nepedepsita a comportamentului politic, iar hartuirea magistratilor independenti va fi un fapt cotidian.

Noi toti vom continua sa saracim si sa traim intr-o tara fara spitale, fara scoli sau autostrazi, in care fiecare dintre noi este bataia de joc a unor autoritati publice abuzive, incompetente si corupte. (...) Haideti sa ne aparam dreptul la libertate si demnitate, drept atat de greu castigat.

Masina de vot PSD, ALDE, UDMR continua sa ne macine libertatea, pe care noi avem datoria sa o aparam pentru noi si pentru copiii nostri", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Duminica e un nou protest in apararea Justitiei: Ei cu hotii, noi cu totii!

Manifestatii antiguvernamentale sunt anuntate si la Alba Iulia (in fata prefecturii), Arad (la primarie), Bacau (in Piata Tricolorului), Baia Mare (in Piata Revolutiei), Bistrita (in fata prefecturii), Brasov (in fata prefecturii), Braila (la primarie), Constanta (in fata prefecturii), Craiova (in Piata Mihai Viteazu), Cluj (la Monumentul Memorandistilor), Galati (prefectura), Iasi (in Piata Unirii), Petrosani (la Casa de Cultura), Ploiesti, Oradea (in Parcul Titan), Ramnicu Valcea, Satu Mare (Palatul Justitiei), Suceava (prefectura), Targu Mures (prefectura) si Timisoara (in Piata Operei).

De asemenea, si romanii din diaspora si-au anuntat sustinerea pentru cei de la Bucuresti si din tara, organizand manifestatii asemanatoare si in Fribourg, Elvetia (Piata Georges-Python), Londra (in fata ambasadei romane), Milano (Consulat) si Paris (Place de la Republique).

Citeste si Daca nu te aperi acum, romane... Pericolul pe care trebuie sa-l intelegi

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#mars comemorare regele Mihai, #proteste Rezist Justitie Piata Victoriei , #murit