"Drumul spre casa", cu Principele Nicolae. Va face 1.000 de kilometri pe bicicleta

Duminica, 08 Martie 2015, ora 20:09
5405 citiri
"Drumul spre casa", cu Principele Nicolae. Va face 1.000 de kilometri pe bicicleta
Foto: marieclaire.ro/Andrei Dascalescu

Volumul "Drumul spre casa". Filip- Lucian Iorga in dialog cu Principele Nicolae al Romaniei, a fost lansat duminica la Deva, in prezenta Principelui Nicolae si a unui public numeros care a tinut sa fie prezent la acest eveniment cultural.

"Imi place sa cred ca viata mea, pana m-am mutat in Romania, a fost o provocare. 'Drumul spre casa' reflecta numai o parte din ea. Cu siguranta, aceste provocari nu s-au incheiat atunci cand am venit acasa", a declarat Principele Nicolae.

El le-a povestit celor prezenti despre proiectele pe care le-a avut, dar si despre cele viitoare. Intre acestea se numara si cel care va demara in luna aprilie si in care Principele Nicolae si-a propus sa strabata peste 1.000 de kilometri pe bicicleta, prin Romania, de Sighetul Marmatiei pana la Constanta, cu scopul de a strange fonduri pentru copii.

"Este (un proiect, n.red.) pentru copii si educatie. Vreau sa strangem bani, sa promovam lectura, sa punem in mana copiilor carti, oriunde putem in tara", a spus Principele Nicolae.

Prezent in sala, primarul municipiului Deva, Petru Marginean, a declarat ulterior ca va lua parte la una dintre etapele acestui tur pe bicicleta promovat de Principele Nicolae.

Lansarea cartii "Drumul spre casa" a fost organizata de Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva, directorul institutiei de cultura, Sebastian Bara, apreciind ca volumul reflecta personalitatea Principelui Nicolae.

"Din paginile cartii, ca dintr-o oglinda cu mai multe fete, ni se prezinta un tanar plin de viata, cu o personalitate puternica, un principe care iubeste Romania si o simte ca fiind cu adevarat patria sa, asa cum a fost si pentru cele cinci generatii ale familiei noastre regale, care i-au premers", a spus directorul Bibliotecii Judetene.

Manifestarea culturala s-a incheiat cu o sesiune de autografe oferite de Principele Nicolae.

Principele Nicolae s-a nascut in 1985, la Geneva. Este fiul Principesei Elena si al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizatiei Natiunilor Unite.

In 2010, la implinirea varstei de 25 de ani, Regele Mihai I i-a conferit titlul de Principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, Principele Nicolae este al treilea in ordinea de succesiune la Coroana Romaniei.

Principele Nicolae a urmat cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, Universitatea din Londra, in management.

Incepand cu anul 2012, Principele Nicolae s-a mutat in Romania si a preluat, astfel, o parte dintre atributiile publice ale Casei Regale, desfasurand o bogata activitate caritabila.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Principele Nicolae lansare carte, #Principele Nicolae bicicleta Romania , #stiri Regele Mihai