Cum raspunde Biserica la propunerea de canonizare a regelui Mihai

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 15:15 11023 citiri
Foto: Facebook/Casa Regala

Regele Mihai nu poate fi canonizat - acesta este raspunsul oficial al Bisericii in legatura cu propunerea in acest sens.

"O asemenea solicitare, o canonizare in biserica ortodoxa, poate fi facuta doar in urma respectarii unor criterii religioase. Regele Mihai ramane un model de tata, nu numai al unei familii, dar si al unui popor, e un model exemplar, dar din sfera politica nu putem transpune aceste lucruri in sfera religioasa", a explicat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, duminica, la Antena 3.

Reactia vine dupa ce Dan Badic, fost director al Casei Regale, a declarat ca va propune canonizarea regelui Mihai.

"Judecand, in acelasi timp, suferinta surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfant", a declarat Dan Badic, apropiat al regelui Mihai si fost sef al Casei Majestatii Sale, la TVR.

El a adaugat ca vrea sa inainteze patriarhului Daniel propunerea de canonizare a monarhului si ca sunt necesare 50.000 de semnaturi care vor fi stranse prin intermediul asociatiilor de profil.

Reamintim ca sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai va fi adus in tara, miercuri, 13 decembrie, la ora 11:00, iar in 16 decembrie, la ora 12:30 va avea loc slujba de inmormantare la Catedrala Patriarhala. In aceeasi zi, la ora 18:45, va avea loc slujba de ingropare, la Curtea de Arges.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News