Comunitatea #rezist organizeaza un mars cu candele in memoria regelui Mihai

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 14:37 6917 citiri
Foto: Facebook/insist, deci REZIST; rezist, deci EXIST

Organizatorii protestelor #rezist pregatesc pentru duminica, in Piata Victoriei, un mars cu candele in memoria regelui Mihai.

"#rezist. In memoriam Regele Mihai I. Ne strangem in Piata Victoriei cu drapele tricolor marcate cu doliu. Mars comemorativ pana la Piata Regelui. Aprindem candele si depunem coroane", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului In Memoriam Regele Mihai. Aprindem candele.

Evenimentul de duminica are loc in conditiile in care mai multe organizatii civice din comunitatea #rezist au transmis, marti, ca manifestatiile de protest vor fi suspendate pe durata doliului national ce va fi declarat in urma mortii regelui Mihai.

In paralel, si PSD a anuntat tot ieri ca nu va mai face mitinguri impotriva "statului paralel" in aceasta sambata, pentru a respecta memoria fostului suveran.

Citeste si:

Regele Mihai a murit, marti, in Elvetia, la varsta de 96 de ani.

In memoria regelui Mihai, Romania va intra in doliu national. Deocamdata nu s-a anuntat oficial, insa pe surse de la Guvern presa a transmis ca Executivul va da o hotarare prin care va decreta doliu national in zilele de 14, 15 si 16 decembrie.

Iata ce inseamna zilele de doliu national si

programul oficial al funeraliilor regelui.

Citeste si

B.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News