Ciolos, despre regele Mihai: A ramas intotdeauna fidel tarii, indiferent de umilintele pe care le-a trait

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 16:29 3895 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Dacian Ciolos, fostul premier al Romaniei, sustine ca Regele Mihai I este "un simbol al demnitatii" deoarece "a ramas intotdeauna fidel tarii, indiferent de umilintele pe care le-a trait".

"Regele Mihai I va ramane in memoria mea, ca, probabil, a majoritatii romanilor, un simbol al demnitatii, nobletii si echilibrului, prin modul in care si-a impletit destinul cu evolutia Romaniei moderne. Regele a ramas intotdeauna fidel poporului roman, a primit cu demnitate umilintele la care a fost supus intr-o vreme, tocmai pentru a nu se indeparta de tara in care s-a nascut si de neamul pe care destinul i l-a harazit sa-l indrume o vreme", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Fostul comisar european a reamintit ca Regele Mihai I este o sursa de inspiratie pentru cei care apara valorile democratiei. "Regele Mihai I a fost, este si va fi o sursa de inspiratie pentru romanii care isi pun priceperea si energia in promovarea si apararea valorilor democratice, un reper de moralitate pentru generatiile politice prezente si viitoare. Transmit intreaga mea compasiune Casei Regale a Romaniei, tuturor prietenilor si celor care i-au fost aproape Regelui Mihai. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", mai noteaza Ciolos.

Regele Mihai a incetat din viata marti, la ora 13:00, la resedinta sa din Elvetia. Avea 96 de ani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News