1 Decembrie: Cum marcheaza familia regala Ziua Nationala a Romaniei

Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 15:07
4070 citiri
1 Decembrie: Cum marcheaza familia regala Ziua Nationala a Romaniei
Foto: familiaregala.ro

Familia Regala a pornit sambata intr-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei, la aceasta calatorie, care se va incheia chiar pe 1 Decembrie, luand parte principesa Margareta, principele Radu, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, copii, batrani si ambasadori.

Evenimentele organizate de Familia Regala cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei au debutat sambata, la ora 10.00, in gara regala Baneasa din Bucuresti, unde principesa mostenitoare Margareta si principele Radu, insotiti de principesa Maria (cea mai tanara dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai si Reginei Ana) si principele Nicolae, au urcat in trenul regal pentru a merge la Sinaia, acolo unde se vor desfasura mai multe manifestari dedicate zilei de 1 Decembrie.

"Este o calatorie simbolica, in onoarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, de Ziua Marii Uniri. O sa fie foarte multe persoane in tren, copii, varstnici, de la Fundatia mea, diplomati si familia mea", a declarat, sambata dimineata, principesa mostenitoare Margareta, pe peronul garii regale Baneasa.

Ea a precizat ca Regele Mihai si Regina Ana nu au putut sa participe la acest eveniment, acestia nefiind in prezent in Romania. Potrivit principesei Margareta, 1 Decembrie este "o mare zi", in care "este bine sa fim uniti din nou". De asemenea, principesa Margareta a urat tuturor romanilor "La multi ani!".

In aceasta calatorie simbolica, alaturi de membri ai Familiei Regale, au plecat aproximativ 40 de persoane, intre care membri ai Corpului Diplomatic, personalitati ale vietii publice, precum si peste 20 de varstnici si copii, beneficiari ai programelor inter-generationale derulate de Fundatia "Principesa Margareta a Romaniei".

Astfel, rand pe rand, sambata dimineata, au urcat in trenul regal ambasadorul Republicii Cehe in Romania, Jiři Sitler, ambasadorul Spaniei in Romania, Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul Germaniei in Romania, Werner Hans Lauk, ambasadorul Iordaniei in Romania, Saker Malkawi, dar si nuntiul apostolic in Romania, monseniorul Francisco-Javier Lozano.

"La Sinaia o sa avem o seara pentru diplomati, un mare eveniment, dar si o ceremonie pentru furnizorii Casei Regale", a explicat principesa mostenitoare Margareta.

Ea a mai spus ca este foarte mandra ca la aceasta calatorie simbolica participa si doi invitati speciali, respectiv arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a Romaniei, impreuna cu sotul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

Alte evenimente

In timpul in care Familia Regala se va afla la Sinaia, cei interesati vor putea vizita gratuit trenul regal. Astfel, trenul va putea fi vizitat in gara Sinaia, sambata, intre orele 15.00 - 18.00, si duminica, intre orele 10.00 - 18.00.

Seria de evenimente organizate de Familia Regala cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei se va incheia luni, chiar de 1 Decembrie, cu o alta calatorie simbolica efectuata tot cu trenul regal. Atunci, trenul regal va pleca la ora 09.08 din gara Sinaia, iar plecarea va fi precedata de un ceremonial care va incepe la ora 09.00.

Pe durata calatoriei, in vagonul sufragerie, principesa Mostenitoare si principele Radu vor primi reprezentanti ai autoritatilor locale si ai societatii civile.

De asemenea, trenul va opri in mai multe statii (gara Ploiesti Sud, gara Buzau, gara Ramnicu Sarat, gara Focsani), unde Familia Regala si invitatii sai ii vor saluta pe locuitorii acestor orase, aducand astfel impreuna un omagiu intemeietorilor Romaniei Mari.

Calatoria simbolica se va incheia, duminica seara, la Bucuresti, unde Familia Regala si invitatii sai vor fi adusi tot in gara Baneasa, cu trenul regal, care a fost comandat de Regele Ferdinand I in anul 1926, in Italia, si care a fost livrat Romaniei dupa moartea acestuia, in anul 1928.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#evenimente Casa Regala 1 decembrie, #regele Mihai 1 decembrie, #tren regal 1 decembrie , #Casa Regala