Erdogan: Turcia nu va recunoaște niciodată „referendumurile” pe care Rusia le va organiza pe teritoriile ocupate ale Ucrainei

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 23:35
3402 citiri
Erdogan: Turcia nu va recunoaște niciodată „referendumurile” pe care Rusia le va organiza pe teritoriile ocupate ale Ucrainei
Președintele Turciei Recep Erdogan FOTO Twitter/Nexta

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a anunțat luni, 20 septembrie, că țara sa nu recunoaște pseudo-referendumurile pe care Rusia le va organiza în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

”Războiul trebuie să se încheie prin protejarea integrității teritoriale a statului nostru”.

Acest lucru a fost declarat de președintele turc Recep Erdogan în timpul unui discurs la Adunarea Generală a ONU de la New York. El a subliniat că „nu va exista niciodată un triumf în război și nu vor exista perdanți într-un proces echitabil de pace”.

El a dat asigurări că Turcia depune eforturi pentru a pune capăt războiului din Ucraina și a cerut altor state să contribuie și ele la restabilirea păcii.

„Depunem eforturi mari pentru a pune capăt războiului prin protejarea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei odată pentru totdeauna. Am dori să facem apel la toate organizațiile internaționale și țările lumii să sprijine inițiativele pașnice ale Turciei de a soluționa această dispută”, a spus Erdogan.

Și Emmanuel Macron a calificat drept o „parodie” anunțul privind organizarea de referendumuri în patru regiuni separatiste din Ucraina, afirmând că acestea nu vor avea "nicio consecință juridică", potrivit BBC.

„Dacă ideea referendumului pe Donbas nu ar fi atât de tragică, ar fi amuzant”, a spus Macron reporterilor, adăugând că ideea unui referendum pe Donbas este „cinică”.

Macron spune că referendumurile Rusiei în zonele ocupate în Ucraina „nu vor fi recunoscute de comunitatea internațională”.

El a transmis că va vorbi cu președintele rus Vladimir Putin în zilele următoare.

Se pare că ocupanții ruși se pregătesc să organizeze „referendumuri” în Donbas, precum și în teritoriile regiunilor Herson și Zaporojie. Acesta ar trebui să aibă loc între 23 și 27 septembrie. În acest scop, au organizat chiar și o adunare a așa-numitei mișcări publice „Suntem împreună cu Rusia”.

Federația Rusă imită pe deplin acțiunile Germaniei lui Hitler în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Anunțând pseudoreferendumuri în teritoriile ocupate ale Ucrainei, rușii încearcă să copieze Anschluss-ul Austriei și așteaptă rezultatele obținute în 1938. De fapt, ei vor primi ceea ce a primit Adolf Hitler, dar în 1945. Așa a comentat Ministerul Apărării din țara noastră despre intențiile ocupanților de a organiza „referendumuri” false în teritoriile ocupate ale Ucrainei .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#referendum Ucraina, #recep erdogan, #zone ocupate rusi, #referendum anexare , #Razboi Ucraina