Un deputat PSD vrea sa se repete referendumul odata cu europarlamentarele

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 16:29
7100 citiri
Un deputat PSD vrea sa se repete referendumul odata cu europarlamentarele
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Elvira Sarapatin sustine ca referendumul pentru familie s-ar putea repeta odata cu alegerile europarlamentare din anul 2019.

"Din punctul meu de vedere, acest referendum se poate repeta si ar fi in ordine. Da, as sustine sa se repete acest referendum odata cu europarlamentarele", a declarat, luni, la Parlament, Elvira Sarapatin.

Deputatul social-democrat a spus ca i se pare "de neinteles" rezultatul inregistrat la referendum si ca PSD poarta o parte din vina.

"E de neinteles oarecum. Nu imi explic acest fenomen. Publicitatea agresiva facuta de cei de la USR si mai multi sa stiti ca a prins in randul populatiei. Si noi suntem vinovati, ceilalti, nu a fost destul de bine...noi nu prea am facut multa campanie de informare. Pai de ce?

Pentru ca, din punct de vedere politic, ni s-a interzis asa ceva. Nu ni s-a interzis, m-am exprimat eu gresit, dar nu trebuia sa ne asumam politic si atunci timpul nostru, al parlamentarilor, a fost foarte scurt pentru asa ceva, eu personal am fost si am informat atat cat mi-a permis timpul (...) Trebuia sa ne asumam nu politic, dar sa ne asumam o campanie foarte puternica de informare si noi membrii de partid", a declarat Sarapatin.

Acesta a mentionat ca romanii care nu au mers sa voteze isi vor da seama ca au gresit.

"Cred ca populatia o sa isi dea seama de greseala pe care au facut-o cei care nu au fost la referendum. S-au exprimat in lipsa bunei informari sau a unei informari foarte agresive", a spus Sarapatin.

Deputatul PSD a mentionat ca "multi primari au stat acasa, multi primari nu au mers in teritoriu".

Iata si reactia lui Tariceanu dupa referendum

Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflati pe listele electorale permanente.

Biroul Electoral Central a anuntat luni rezultate partiale ale referendumului pentru familie, dupa centralizarea a 99,8% din sectiile de votare. Pentru redefinirea familiei au votat 91,57%, iar impotriva 6,46% din cei prezenti la urne.

"Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul 'Da' a fost de 3.525.238, care reprezinta un procent de 91,57%. Numarul voturilor valabil exprimate la raspunsul 'Nu' a fost de 248.696 de persoane, care reprezinta un procent de 6,46% din numarul participantilor. Numarul voturilor nule a fost de 75.919, un procent de 1,97%", a anuntat presedintele BEC, Marius Ionel Ionescu.

Rezultatele anuntate sunt partiale, dupa centralizarea rezultatelor din 19.017 sectii de votare, adica 99,8%.

Ionescu a mai precizat ca din centralizare a reiesit ca s-au prezentat la vot 3.849.903 persoane, adica 21,08% din numarul total al alegatorilor.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#referendum repetare europarlamentare, #referendum familie traditionala , #vot