Tariceanu il tine in sah pe Dragnea: ALDE nu a decis inca daca va sustine referendumul pentru familie

Marti, 11 Septembrie 2018, ora 14:14
4525 citiri
Tariceanu il tine in sah pe Dragnea: ALDE nu a decis inca daca va sustine referendumul pentru familie
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca inca nu s-a stabilit, la nivelul partidului, cum se va vota la referendumul de revizuire a Constitutiei potrivit careia familia se intemeiaza pe casatoria dintre un barbat si o femeie, nu pe cea consimtita intre soti.

"Nu am decis inca (cum se voteaza - n.red.) . O sa am o discutie cu colegii mei senatori. Va pot spune, ca partid de factura liberala, sigur ca intelegem procesul de evolutie si modernizare a societatii si, in acelasi timp, respectam optiunile cetatenilor nostri care sunt favorabili respectarii traditiei", a spus Tariceanu, la Parlament.

Intrebat daca este o prioritate dezbaterea pe acest subiect, liderul ALDE a replicat: "E o obligatie a noastra de a da curs demersului care a fost initiat si soldat cu peste 3 milioane de semnaturi - numar semnificativ - in asa fel incat sa ne oblige la o astfel de decizie. Daca va fi o dezbatere in societate, sigur ca aceasta este optiunea membrilor societatii".

Amintim ca pe ordinea de zi a plenului Senatului se afla marti votul pentru redefinirea familiei traditionale in Constitutie.

Conducerea PSD a decis, la 1 septembrie, in timpul sedintei grupurilor parlamentare, care s-a desfasurat la Neptun, ca referendumul pentru redefinirea notiunii de casatorie in Constitutie va avea loc pe 7 octombrie. Anuntul a fost facut de presedintele partidului, Liviu Dragnea.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pe 2 septembrie, dupa sedinta BPN, ca, desi partidul sustine referendumul pentru redefinirea notiunii de casatorie in Constitutie, nu va impune membrilor cum sa voteze, pentru ca fiecare se va "pozitiona in functie de cum ii dicteaza constiinta".

"Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o initiativa cetateneasca semnata de trei milioane de cetateni romani, pe care ii respectam ca si optiune. In ce ne priveste, noi am sustinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat si un protocol intre BPN si Coalitia pentru Familie. Nu vom impune fiecarui membru al PNL sa voteze intr-un anume fel.

Fiind o problema de constiinta, fiecare membru al PNL se va pozitiona in functie de cum ii dicteaza constiinta", a sustinut Orban.

Iata si primul partid care-si asuma un vot impotriva schimbarii Constitutiei in sensul redefinirii familiei.

Citeste si Referendumul pentru familia traditionala, pe ultima suta de metri: Cum poti verifica daca apari pe lista, desi stii ca nu ai semnat?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu referendum familie traditionala , #Liviu Dragnea