Referendumul pentru familie, desfiintat de Joe Biden: Politici obtuze care divizeaza societatea (Video)

Luni, 17 Septembrie 2018, ora 16:47
14009 citiri
Referendumul pentru familie, desfiintat de Joe Biden: Politici obtuze care divizeaza societatea (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Joe Biden

Fostul vicepresedinte american Joe Biden critica in termeni duri masurile legislative ale politicienilor impotriva comunitatii LGBT, pe care le descrie ca "politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia", iar in acest sens a oferit ca exemplu si situatia din Romania.

Asta in contextul in care, in tara noastra, luna viitoare se va organiza un referendum de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei care sa prevada casatoria doar intre un barbat si o femeie.

Biden a sustinut un discurs la o gala organizata de Human Rights Campaign, cea mai mare organizatie din Statele Unite pentru apararea drepturilor homosexualilor. Acesta a vorbit despre statele care adopta "politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia", iar ca exemplu a oferit tari precum Cecenia sau Tanzania, dar si "aliatul democratic Romania".

"In intreaga lume membrii comunitatii LGBTQ sunt terorizati si torturati. Cecenia, El Salvador, Malaezia, Tanzania, chiar si unii dintre aliatii nostri democratici precum Romania deschid calea unor politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia.

Orice om cu constiinta, indiferent de religie sau de convingerile personale, ar trebui sa fie in stare sa inteleaga faptul ca discriminarea si violenta impotriva oricarei persoane, sub orice forma, este pur si simplu de netolerat, ilegala si gresita", a declarat Joe Biden.

Iata aici momentul:

Amintim in context ca CCR a dat, luni, aviz pe initiativa de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei care sa prevada casatoria doar intre un barbat si o femeie.

Decizia a fost luata in CCR cu o majoritate de 7 la 2 judecatori.

"In urma deliberarilor desfasurate in conditiile prevazute de art.21 alin. (1), raportat la art.23 alin. (1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a constatat ca Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei respecta dispozitiile constitutionale referitoare la revizuire", arata CCR intr-un comunicat de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Joe Biden referendum familie Romania, #Joe Biden modificare Constitutie Romania , #stiri referendum Constitutie familie