Reactii pozitive dupa rezultatul referendumului: Romanii au respins ura prin boicot

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 23:34
8519 citiri
Reactii pozitive dupa rezultatul referendumului: Romanii au respins ura prin boicot
Foto: Facebook/Asociatia Accept

Principalele organizatii neguvernamentale care apara si promoveaza drepturile LGBT saluta rezultatul referendumului pentru revizuirea notiunii de familie in Constitutie.

Asociatia ACCEPT sustine ca romanii au aratat ca nu pot fi pacaliti de o agenda politica ce indeamna la ura si dezbinare si ca electoratul si-a afirmat, inca o data, atasamentul fata de parcursul european al Romaniei.

"Romanii au respins ura prin #boicot. Asociatia ACCEPT saluta rezultatul referendumului de astazi. Impreuna, prin #boicot, am aratat ca noi, cetatenii, dorim o Romanie a valorilor democratice, o tara in care respectul, egalitatea si bunul simt ghideaza societatea. Astazi am aratat ca nu putem fi pacaliti de o agenda politica care ne indeamna la ura si dezbinare, am aratat ca cei mai multi dintre noi credem ca drepturile omului nu se voteaza la referendum.

Electoratul si-a afirmat, inca o data, atasamentul fata de parcursul european al tarii noastre si fata de valorile noastre comune, bazate pe demnitatea fiecarui om, indiferent de orientarea sa sexuala", afirma Asociatia ACCEPT intr-un comunicat postat pe Facebook.

Totodata, aceasta considera ca prezenta scazuta la referendumul pentru familia traditionala demonstreaza ca, in realitate, romanii sunt foarte ingrijorati pentru problemele familiilor lor.

"Dar ii preocupa protectia reala a familiei, greu incercata de conditiile sociale si economice din tara noastra, si nu protectia ei prin modificarea inutila a unui articol din Constitutie. Romanii nu pot fi pacaliti de ura, ci au nevoie de protectia substantiala a familiilor lor.

Comunitatea persoanelor gay, lesbiene, bisexuale si transgender face parte din populatia acestei tari, si are in randul ei numeroase familii care, la acest moment, sunt total lipsite de recunoastere legala si protectie juridica. Este timpul ca statul roman, prin autoritatile competente, sa asigure drepturi si obligatii egale pentru cuplurile de acelasi sex", a declarat Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei ACCEPT.

Si Asociatia MozaiQ aplauda rezultatul referendumului privind modificarea definitiei familiei din Constitutie.

"Rezultatele ne arata ca romanii au respins ura si dezbinarea in societate si nu au legitimat prin prezenta lor un act politic menit sa stigmatizeze si sa discrimineze comunitatea LGBT. Prin sustinerea campaniei #boicot, cetatenii Romaniei au tras un semnal extrem de clar cu privire la atasamentul lor fata de valorile europene si democratice.

Fortele conservatoare din Romania primesc astazi un NU categoric din partea cetatenilor, ceea ce ne reda speranta ca Romania viitoare este una a diversitatii, a respectului fata de toate minoritatile si a oportunitatilor egale pentru toti", afirma acestia intr-un comunicat postat pe Facebook.

Potrivit Asociatiei MozaiQ, "victoria de astazi este victoria intregii societati si a societatii civile din Romania, iar prin rezultatele de astazi declaram toti, uniti, in anul Centenarului, ca drepturile omului nu se voteaza, ca minoritatile trebuie protejate, ca drepturile reproductive ale femeilor nu pot fi puse sub semnul intrebarii si ca libertatile fundamentale ale cetatenilor trebuie sa fie garantate de toate institutiile statului".

Presedintele CNCD: Este timpul sa spunem stop discursului de ura si manipularii!

Totodata, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba, face apel la ratiune, indemnand oamenii sa primeasca rezultatele referendumului cu respect pentru demnitatea umana a fiecarui cetatean indiferent de optiunea exprimata.

Potrivit acestuia, "este timpul sa spunem stop discursului de ura si manipularii", precizand ca nimic nu se schimba din punct vedere juridic, in conditiile in care Constitutia nu permite nici acum casatoria intre persoane de acelasi sex.

"Fac apel la ratiune, sa primim rezultate referendumului cu smerenie si respect pentru demnitatea umana a fiecarui cetatean indiferent de optiunea exprimata. Acum ca s-a terminat referendumul este timpul sa spunem stop discursului de ura si manipularii! Rezultatul referendumului pentru revizuirea Constitutiei va avea multe interpretari si comentarii, unele sau multe supuse manipularii! Exploatarea lor a si inceput!", a scris duminica seara, pe Facebook, presedintele CNCD.

Doar 20,41% dintre romanii cu drept de vot s-au prezentat la urne, in Romania, in cele doua zile in care s-a desfasurat referendumul prin care s-a dorit revizuirea notiunii de familie in Constitutie, potrivit datelor anuntate de Biroul Electoral Central. Asta inseamna ca scrutinul nu va fi validat.

A mai ramas de centralizat prezenta la vot din diaspora, insa este greu de crezut ca aceasta ar putea schimba rezultatul final.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#referendum familie, #Accept referendum familie, #MozaiQ referendum familie , #vot