PMP sustine referendumul pentru familie si le recomanda simpatizantilor sa participe si sa voteze "Da"

Sambata, 29 Septembrie 2018, ora 19:42 4140 citiri
Foto: Facebook / Eugen Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sambata, la Suceava, ca Partidul Miscarea Populara sustine referendumul pentru familie, dar a dezavuat atitudinea PSD "de a confisca" acest demers.

"Stim foarte bine ca PSD e urmasul PCR si comunistii au prigonit cel mai mult crestinii in secolul trecut. De aceea, mesajul lor nu e nici sincer si nici credibil, ci doar o incercare de a confisca o initiativa cetateneasca", a afirmat Tomac, care le-a recomandat membrilor si simpatizantilor PMP sa participe la referendum si sa voteze "Da".

S-au strans 850.000 de semnaturi pentru alegerea primarilor in doua tururi

Pe de alta parte, Tomac a felicitat, sambata, in cadrul CJEx, filiala Suceava pentru ca a colectat peste 30.000 de semnaturi in vederea sustinerii proiectului de lege prin care primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin.

"Pentru PMP aceasta toamna reprezinta si un nou inceput in Parlament si dezbatem prioritatile PMP pentru perioada care vine. Felicit PMP Suceava pentru semnaturile pentru revenirea la alegerea primarului in doua tururi", a spus Tomac, precizand ca la nivel national s-au strans pana in prezent 850.000 de semnaturi pentru sustinerea acestui proiect.

Intr-o conferinta de presa sustinuta dupa CJEx, liderul judetean al PMP Suceava, Marian Andronache, a precizat ca aceasta campanie de strangere de semnaturi a fost inceputa din luna aprilie, iar organizatia judeteana suceveana a depasit pragul de 30.000 de semnaturi cat a avut ca tinta.

Andronache a mentionat ca pentru sustinerea modificarii legii alegerilor locale astfel incat primarii sa fie alesi din nou in doua tururi de scrutin organizatia Suceava a colectat 25.300 semnaturi, iar de la organizatiile din teritoriu s-au mai strans inca 5.000 de semnaturi, el exprimandu-si speranta ca legea va fi aprobata in Parlament.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii