Mesaj confuz al Ralucai Turcan inaintea referendumului pentru familie: Electoratul liberal ce sa inteleaga?

Luni, 17 Septembrie 2018, ora 11:19
8889 citiri
Mesaj confuz al Ralucai Turcan inaintea referendumului pentru familie: Electoratul liberal ce sa inteleaga?
Foto: Arhiva Facebook/ Raluca Turcan

Mesajul PNL inainte de referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie este cat se poate de confuz. Dupa ce au votat alaturi de PSD pentru revizuirea legii fundamentale, liberalilor le este greu sa spuna clar ce ar trebui sa faca electoratul lor: vot pozitiv, vot negativ, boicot?

Iata, de exemplu, ce spune prim-vicepresedintele Raluca Turcan:

"PNL este un sustinator al drepturilor fundamentale, dar trebuie sa fim si in acord cu valorile asumate in familia europeana din care facem noi parte. Cea mai corecta varianta ar fi fost un text de Constitutie acoperitor, care sa nu creeze discriminare si intarit in plan civil de garantarea drepturilor, inclusiv pentru persoanele de acelasi sex", a declarat Raluca Turcan pentru RFI Romania.

Privind faptul ca aceasta garantie nu exista in prezent, Turcan a completat: "Aceasta garantie nu exista si, de aceea, mi-am exprimat deschiderea de a obtine astfel de garantii, prin modificarea Codului Civil, astfel incat toate drepturile din relatiile, parteneriatele persoanelor de acelasi sex sa fie garantate".

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus, explicand faptul ca cei mai multi liberali au votat in sprijinul redefinirii familiei in Constitutie, ca nu poti sa interzici unor colegi de partid sa se manifeste prin vot.

"Pentru ca nu poti sa interzici unor oameni, colegi de-ai mei de partid, care cred in valorile familiei traditionale, printre acestia ma includ si eu, pentru ca eu cred in forta familiei si a familiei traditionale, sa se manifeste prin vot. Unii dintre ei ar fi considerat-o o ingradire a unei optiuni pe care ei o au.

De aceea si mobilizarea la acest referendum cred ca va fi una diferita. Cei care sunt mobilizati de acest respect si incredere in forta familiei traditionale sa treaca peste fumigenele care sunt evident la baza acestui demers cu referendumul si sa se implice in campanie.

Altii care sunt ingrijorati de consumul acesta de resurse, care se puteau duce in spitale, in sprijin pentru fermierii afectati de pesta porcina sa isi puna aceste intrebari si sa refuze de exemplu participarea la vot", a adaugat Raluca Turcan.

In plus, liberala a acuzat PSD ca a lansat referendumul pentru familie ca sa acopere esecul actualei guvernari, totusi, liberalii au votat si ei pentru organizarea acestui plebiscit.

Citeste mai multe despre Raluca Turcan: Mobilizarea liberalilor la referendumul pentru familie va fi diferita pe site-ul RFI Romania.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Raluca Turcan referendum familie traditionala , #vot