IPJ Teofan, despre esecul referendumului: Vom duce si unii si altii crucea cea grea a consecintelor

Duminica, 14 Octombrie 2018, ora 14:42
2906 citiri
IPJ Teofan, despre esecul referendumului: Vom duce si unii si altii crucea cea grea a consecintelor
Foto: Arhiva Ziare.com

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei IPS Teofan a spus, duminica, in cuvantul rostit dupa Sfanta Liturghie, ca tot ce se petrece la Iasi de Sfanta Parascheva este ca "un balsam peste durerea, tristetea si rana" de la referendumul de saptamana trecuta.

"Vom duce si unii si altii crucea cea grea a consecintelor care decurg din nevalidarea referendumului inchinat casatoriei si familiei", a spus IPJ Tofan.

In cuvantul rostit in fata celor 20.000 de credinciosi prezenti la Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, IPS Teofan s-a referit la esecul de saptamana trecuta de la referendumul pentru familie.

Inaltul prelat a precizat ca "vom duce cu totii crucea grea a consecintelor nevalidarii referendumului", spunand ca le cere iertare celor care nu au fost la vot, intrucat argumentele bisericii poate nu au fost suficient de convingatoare.

"Tot ce se intampla aici la Iasi este ca un balsam peste durerea, tristetea si rana pe care am avut-o cu o saptamana in urma. Multumim celor care saptamana trecuta au inteles ca este bine sa marturiseasca valorile de nezdruncinat ale familiei. Celor care nu au fost la vot, le cerem iertare, noi oamenii bisericii.

Poate viata noastra, cuvantul nostru nu au fost atat de convingatoare, glasul nostru nu a fost atat de puternic si au ascultat alte voci, care i-au dus pe alte taramuri. Acum vom duce si unii si altii crucea cea grea a consecintelor care decurg din nevalidarea referendumului inchinat casatoriei si familiei.

Vom duce impreuna aceasta cruce nadajduind ca Dumnezeu ne va ajuta in cele din urma s-o purtam in pofida greutatii ei. Caci este bine sa recunoastem si sa marturisim ca, desi am avut o atitudine diferita unii fata de altii vizavi de referendum, aproape toti romanii, si cei care au fost la vot si cei care n-au fost, stiu ca doar un barbat sI o femeie se pot casatori.

Sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne apere, sa ne pazeasca, sa ne ocroteasca cu mila sa cea bogata", a afirmat IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Prezenta la vot la referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutie a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost "Da", 6,47% au fost "Nu", iar restul au fost nule, a anuntat luni presedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, dupa centralizarea proceselor verbale din toate sectiile de votare.

Referendumul este valid daca prezenta la vot este de 30 la suta, iar 25 la suta sunt voturi valabile.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#biserica referendum familie traditionala , #biserica
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Sa-i cerem sa spuna clar care sunt "unii" si care "altii"