Iohannis a mers la biserica in a doua zi de referendum. Niciun cuvant despre vot

Duminica, 07 Octombrie 2018, ora 11:27
6545 citiri
Iohannis a mers la biserica in a doua zi de referendum. Niciun cuvant despre vot
Foto: Antena3 TV

Presedintele Klaus Iohannis a mers duminica, insotit de sotia sa, Carmen, la slujba de la Biserica Romano Catolica Sfanta Treime din Sibiu.

Seful statului nu a facut nicio declaratie cu privire la referendum nici la intrarea, nici la iesirea din lacasul de cult. S-a rezumat sa le spuna jurnalistilor curiosi doar "buna ziua" si "la revedere".

De altfel, Iohannis nu a facut pana acum nicio referire la pozitionarea sa fata de referendumul prin care se doreste revizuirea notiunii de familie in Constitutie, astfel ca nu se stie, oficial, daca seful statului se va prezenta la urne sau va boicota scrutinul.

Insa, potrivit unor surse citate de Mediafax, presedintele Klaus Iohannis va vota, duminica seara, la o sectie din Sibiu.

Sambata seara, seful statului a participat la un eveniment dedicat Centenarului organizat de catre Primaria Sibiu, in Piata Mare, potrivit Romania TV.

Duminica este a doua zi in care romanii isi pot exprima optiunea de vot la referendumul pentru redefinirea casatoriei in Constitutie.

Urmareste, LIVE TEXT, ce se intampla in sectiile de vot, cele mai importante declaratii si momente ale zilei marcate de referendum

Sambata scrutinul s-a dovedit a fi aproape inutil avand in vedere prezenta extrem de scazuta la vot, doar putin peste un milion (din 18 milioane) de romani au fost la urne.

Organizarea plebiscitului a costat vreo 35 de milioane de euro, insa imaginile din sectiile de vot au aratat incaperi goale, unde observatorii si delegatii au lasat sa treaca timpul facand haz de necaz, citind sau chiar dormind. Au fost zeci de sectii unde nimeni n-a votat. Sau cel mult un alegator.

Intrebarea care asteapta raspuns pe buletinul de vot este "Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?". Observatorii si jurnalistii au relatat nu putine cazuri in care cetatenii dadeau perdeaua la o parte ca sa intrebe unde pun stampila "pentru familie" sau "ei cu cine voteaza?".

Iata cum s-a desfasurat prima zi de vot la referendumul pentru familie, pe care foarte multi au decis sa il boicoteze.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#referendum familie, #Klaus Iohannis referendum familie , #biserica