Dragnea: Ceea ce a spus doamna Dancila e corect. PSD nu face campanie pentru referendum, ci actiuni de informare

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 12:26 3445 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune ca este corecta afirmatia facuta miercuri de premierul Viorica Dancila, potrivit careia PSD nu va face campanie pentru a-i convinge pe romani sa voteze pentru modificarea in Constitutie a definitiei casatoriei.

Dragnea sustine ca social-democratii vor face doar actiuni de informare a populatiei, pentru ca intrebarea care va fi pusa pe buletinele de vot este destul de neclara.

"Doamna premier a spus ce am discutat in Biroul National, si anume ca PSD va face actiuni de informare, ceea ce e corect. Vrem sa informam populatia cu privire la prevederile din legea adoptata in Senat, adica ce se intentioneaza prin modificarea Constitutiei.

Intrebarea care este pusa pe buletinul de vot este destul de neclara si trebuie sa-i ajutam pe oameni sa voteze in cunostinta de cauza. Sunt oameni care nu au inteles intrebarea si trebuie sa ii ajutam sa inteleaga care este sensul acestui demers", a declarat Liviu Dragnea.

Intrebat, din nou, daca PSD chiar nu va face o campanie pentru referendum, el a raspuns: "Nu, facem actiuni de informare".

Aflata miercuri la Bruxelles, Viorica Dancila a dat asigurari socialistilor europeni ca PSD nu va face campanie pentru a-i convinge pe romani sa voteze pentru modificarea in Constitutie a definitiei casatoriei.

Insa declaratia lui Dancila, precum si cea facuta joi de Liviu Dragnea, sunt total contrare celor facute de numerosi lideri PSD, dar si actiunilor intreprinse sau anuntate deja de social-democrati, care nu numai ca au spus explicit ca incep o astfel de campanie, dar au pregatit si sloganuri pentru ea.

De fapt, cel mai aprig sustinator al initiativei Coalitiei pentru Familie este chiar Liviu Dragnea, seful PSD.

Iata ce posta el pe Facebook, in ziua cand referendumul a primit unda verde in Parlament, numindu-l "un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societatii romanesti": "Nu va fi un vot pentru sau impotriva cuiva, pentru sau impotriva unor categorii de persoane. Va fi un vot despre cum ne dorim sa arate societatea in care traim. Eu voi vota fara ezitare pentru familie, in sensul ei traditional, pentru ca, in opinia mea, valorile traditionale reprezinta radacinile unei natiuni".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News