Dancila sustine la Bruxelles ca PSD nu face campanie pentru "familia traditionala", desi partidul a si inceput-o (Video)

Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 16:48
10347 citiri
Dancila sustine la Bruxelles ca PSD nu face campanie pentru "familia traditionala", desi partidul a si inceput-o (Video)
Foto: B1 TV

Premierul Viorica Dancila, aflat in aceste zile la Bruxelles, a dat asigurari socialistilor europeni ca PSD nu va face campanie pentru a-i convinge pe romani sa voteze pentru modificarea in Constitutie a definitiei casatoriei.

Declaratia lui Dancila este total contrara celor facute de numerosi lideri PSD, in frunte cu Liviu Dragnea, dar si actiunilor intreprinse sau anuntate deja de social-democrati, care nu numai ca au spus explicit ca incep o astfel de campanie, dar au pregatit si sloganuri pentru ea.

Dancila poate fi vazuta cum spune ca modificarea definitiei legale a casatoriei "nu este indreptata spre o anumita orientare sexuala sub nicio forma".

In plus, premierul Romaniei, care este si presedinte executiv al PSD, spune ca partidul sau nu va face campanie pentru referendum.

"Vom vedea ce va iesi, daca vor veni la vot, PSD nu va face campanie, nu va face campanie. E obligatia tuturor sa faca actiuni care sa arate ce inseamna acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta", a mai promis fara acoperire Viorica Dancila.

Imaginile video cu premierul facand aceste declaratii in fata socialistilor europeni au fost publicate de europarlamentarul Catalin Ivan, exclus din PSD din cauza criticilor adresate actualei conduceri.

"Ca sa vedeti singuri, sa nu va mai zic eu, ce inseamna dublul limbaj. Una zic la Bucuresti, alta la Bruxelles. Dragnea zice ca PSD sustine referendumul, Dancila, din pozitia de al doilea om in partid, spune raspicat si repeta de trei ori ca PSD nu sustine acelasi referendum.

Cat de ticalos sa fii sa incerci sa folosesti o tema atat de sensibila si importanta in interes personal si nici macar sa nu ti-o asumi pana la capat?", a scris Ivan pe Facebook.

Si Calin Popescu Tariceanu a spus, dupa ce s-a intors de la Bruxelles unde a fost pus la colt in cadrul unei intalniri avuta marti cu grupul ALDE din Parlamentul European, ca partidul pe care il conduce nu se va implica in campania pentru referendumul pentru "familia traditionala", iar simpatizantii partidului "sa voteze potrivit propriei constiinte".

PSD a anuntat public in nenumarate randuri campania pro-referendum: Vom vorbi despre de ce sustinem noi acest referendum, de ce le cerem romanilor sa iasa la vot

Declaratiile celor doi lideri ai coalitiei de guvernare sunt in opozitie totala cu actiunile celor doua partide, care de anul trecut fac declaratii pro-familie traditionala iar acum, odata referendumul stabilit, au inceput sa participe la evenimente in teritoriu pentru a indemna oamenii sa voteze pentru modificarea Constitutiei in acest sens.

De exemplu, cel mai aprig sustinator al initiativei Coalitiei pentru Familie este chiar Liviu Dragnea, seful PSD.

Iata ce posta el pe Facebook, in ziua cand referendumul a primit unda verde in Parlament, numindu-l "un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societatii romanesti": "Nu va fi un vot pentru sau impotriva cuiva, pentru sau impotriva unor categorii de persoane. Va fi un vot despre cum ne dorim sa arate societatea in care traim. Eu voi vota fara ezitare pentru familie, in sensul ei traditional, pentru ca, in opinia mea, valorile traditionale reprezinta radacinile unei natiuni".

De altfel, in aceeasi zi, secretarul general al PSD, Marian Neacsu, anunta ca in urmatoarele doua zile liderii judeteni social-democrati vor discuta la sediul central al partidului despre "organizarea campaniei" pentru referendumul de modificare a Constitutiei.

"Toate discutiile pe care le-am avut cu liderii din teritoriu au fost circumscrise faptului ca maine si poimaine (miercuri si joi, 12-13 septembrie - n.red.) ne vom intalni cu fiecare dintre ei pentru a discuta, in masura in care votul de astazi la Senat iese asa cum ne asteptam sa iasa, organizarea campaniei in vederea sustinerii referendumului", declara Neacsu.

De altfel, urmatoarele zile secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a venit cu detalii ale organizarii pentru campania pro-referendum.

"Vor fi doua tipuri de mesaje. Un mesaj standard, la nivel national, in care vom vorbi despre traditii, Coalitia pentru Familie, Biserica, de ce sustinem noi acest referendum, de ce le cerem romanilor sa iasa la vot. Al doilea tip de mesaj va fi unul regional, pe specificul judetului respectiv, pentru ca unul este mesajul in Tara Oasului, altul este in Dobrogea.

Vom aplica strategia noastra 'de la om la om', adica toti activistii de partid din fiecare organizatie locala, pana la nivel de strada, vor face un raport pentru discutiile pe care le au cu oamenii. Vom face si un flyer pentru campania de informare, vom avea aparitii in mass-media centrala si locala pe acest subiect", a explicat Codrin Stefanescu, inainte de sedinta Comitetului Executiv in care Dragnea a primit un nou vot de incredere.

PSD si ALDE predica despre familia traditionala inclusiv prin biserici

Si actiunile au inceput in forta si la ele participa atat reprezentanti PSD, cat si ALDE. Nu mai departe de luni, o biserica din localitatea prahoveana Banesti gazduia o "dezbatere" organizata de Coalitia pentru Familie, la care au fost prezenti lideri ai PSD si ALDE, precum si colegi din Opozitie de la PMP si PNL.

Astfel, de la o masa lunga pusa in mijlocul bisericii, au vorbit despre familia traditionala, cu spatele la altar, ministrul Mediului, Gratiela Leocadia Gavrilescu (ALDE), Bogdan Toader, presedinte PSD Prahova si presedinte al Consiliului Judetean, fostul primar al Busteniului, senatorul PSD Emanoil Savin, precum si numerosi primari din localitatile invecinate, majoritatea PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dancila promite Bruxelles PSD campanie referendum , #Liviu Dragnea