BOR face tot posibilul sa nu-l acuze pe Dragnea de esecul referendumului

Joi, 11 Octombrie 2018, ora 09:33
5618 citiri
BOR face tot posibilul sa nu-l acuze pe Dragnea de esecul referendumului
Foto: Arhiva Hepta.ro

Purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, a tinut sa aduca precizari dupa ce o declaratie facuta la un post de radio a fost interpretata gresit de presa, dupa cum sustine el.

Banescu a declarat, marti, la RFI Romania, ca printre cauzele esecului referendumului se afla si asocierea acestuia cu un anumit personaj politic. Intrebat despre ce personaj politic este vorba, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a spus ca: "S-a spus ca este referendumul lui X, s-au referit la Dragnea, pe care l-au asociat cu acest referendum, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze acest referendum acum sau mai tarziu. Faptul ca l-au organizat s-a transformat intr-un motiv de politizare al acestei teme".

Acum, Banescu vine cu precizari si sustine ca in spatiul public au aparut "dezinformari legate de o acuzatie care ar fi fost lansata de BOR la adresa liderului partidului social-democrat, Liviu Dragnea".

"In cadrul unei emisiuni de radio a postului RFI care a fost citata ulterior in presa am mentionat, intre alte explicatii ale rezultatului recentului referendum, faptul ca acesta a fost in mod fals si insistent asociat, de catre presa, cu o anumita persoana politica, ceea ce a dus la politizarea demersului si a provocat retinerea unor oameni de a se prezenta la urne.

Citatul exact este 'Al doilea element a fost asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic. S-a spus clar ca este referendumul lui X.' La intrebarea redactorului: 'Cine este X?', am raspuns: 'Evident, cei care au spus asta in spatiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat in mod insistent cu acest referendum, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze acest referendum'", a transmis Banescu intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta a tinut sa precizeze ca raspunsurile sale nu contin niciun fel de judecare a nimanui, adaugand ca doar constata una dintre explicatiile participarii reduse la referendum.

"De asemenea, nu am vorbit despre asocierea Bisericii Ortodoxe Romane cu vreo parte a spectrului politic, asa cum au insinuat unele titluri de presa, ci despre felul in care, in mass-media si in opinia publica, referendumul a fost asociat in mod fals si fortat cu o persoana", a punctat reprezentantul BOR.

Vezi si prima reactie a BOR dupa infrangerea usturatoare de la referendum

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Banescu Dragnea referendum, #Banescu referendum , #biserica