Ministrul Muncii respinge propunerea PNL de reducere cu 5% a contribuțiilor la CAS: ”Nu este momentul să vitregim suplimentar Pilonul I de pensii”

Miercuri, 16 Martie 2022, ora 16:59 1703 citiri
Guvernul a decis majorarea contribuţiilor la fondurile private de pensii de la 3,75% la 4,75% din 2024 FOTO Facebook / Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a declarat miercuri, 16 martie, că nu susține propunerea făcută de PNL privind reducerea contribuțiilor la CAS cu 5%.

Ministrul a explicat că, în contextul în care guvernul a aprobat majorarea contribuției la Pilonul II de pensii private, Pilonul I de stat nu își permite să piardă sume suplimentare.

”Nu susțin (reducerea contribuțiilor - n.red) pentru că transferul (unei sume mai mari) către Pilonul II va vitregi de o sumă de bani Pilonul I și nu cred că este momentul acum să vitregim suplimentar Pilonul I de pensii cu o altă reducere. Dar este o decizie politică, eu v-am spus opinia personală”, a răspuns Budăi într-o conferință de presă, după ce a fost întrebat despre propunerea PNL privind reducerea contribuției pentru CAS de la 25% la 20%.

Ministrul Muncii a adăugat că decizia va fi luată în coaliție.

”În prima ședință de coaliție se va lua ceastă decizie pentru că până acum în coaliție nu s-a discutat”, a mai spus Budăi.

Întrebat cât de afectat va fi Pilonul I de pensii, ministrul Muncii a declarat că nu poate da un răspuns decât după ce va fi făcut bugetul pe anul respectiv.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com