Povestea violatorului care a scapat de puscarie in baza recursului compensatoriu si a recidivat dupa 3 zile

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 06 Martie 2019, ora 09:34
13367 citiri
Povestea violatorului care a scapat de puscarie in baza recursului compensatoriu si a recidivat dupa 3 zile
Foto: Arhiva Pixabay

Justitia l-a condamnat definitiv, marti, pe unul dintre detinutii care au scapat din penitenciar in baza Legii recursului compensatoriu si care a recidivat la 3 zile de la eliberare. A violat o femeie in centrul Capitalei.

Marius Florin Georgescu (de 34 de ani) a fost condamnat definitiv ieri la 15 ani si 4 luni de inchisoare pentru viol, fapta facuta in stare de recidiva postexecutorie. Decizia a fost data de Curtea de Apel Bucuresti.

Marius Florin Georgescu este unul dintre detinutii eliberati in baza Legii recursului compensatoriu si care a recidivat la scurt timp dupa eliberare. Anterior, el fusese inchis timp de 9 ani pentru ca violase o fetita de 13 ani. Legea lui Tudorel Toader i-a usurat eliberarea.

Potrivit prevederilor Legii recursului compensatoriu, detinutii care au stat in conditii improprii beneficiaza de sase zile libere la fiecare 30 de zile executate.

Violul

Dupa ce s-a trezit in libertate, Georgescu a atacat o femeie de 33 de ani pe Calea Mosilor din Sectorul 2 al Capitalei, iar apoi i-a luat telefonul si 50 de lei. Fapta a socat opinia publica prin tupeul de care a dat dovada.

Victima a povestit ca atacul s-a intamplat dupa ce a parasit incinta unui club din Sectorul 2, cand a fost abordata de un barbat necunoscut care i-a propus sa o insoteasca pana acasa.

"Acesta a condus-o pe femeie pe jos, cu acordul ei. In apropierea locuintei vicimei, barbatul, in varsta de 33 de ani, a violat-o si a furat din geanta acesteia un telefon mobil si o suma de bani, apoi a fugit, fiind gasit in Constanta, acasa la un apropiat", au povestit anchetatorii.

Cronologia unui caz mediatizat

19 octombrie 2017: Intra in vigoare Legea recursului compensatoriu. Sunt eliberati 529 de detinuti, printre care si Marius Florin Georgescu.

22 octombrie 2017: Georgescu violeaza o femeie in centrul Capitalei si ii fura mai multe bunuri.

2 noiembrie 2017: Georgescu este retinut de procurorii de la Parchetul Sectorului 2, ulterior arestat de magistrati.

11 octombrie 2018: Judecatoria Sectorului 2 il condamna la o sentinta totala de 15 ani si 4 luni de inchisoare. Cea mai mare pedeapsa este pentru viol - 12 ani, dar la care se adauga un spor si pentru infractiunea de furt calificat si pentru starea de recidiva.

5 martie 2019: Curtea de Apel Bucuresti respinge ca nefondat apelul lui Georgescu. Barbatul ramane cu pedeapsa de 15 ani si 4 luni de inchisoare. Sentinta este definitiva.

Daune morale de 20.000 de euro

Georgescu are mai multe drepturi interzise timp de 5 ani dupa executarea pedepsei, potrivit deciziei definitive.

- Dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice;

- Dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat;

- Dreptul de a comunica cu victima sau cu membri de familie ai acesteia.

In plus, judecatorii l-au obligat pe Georgescu sa plateasca victimei suma de 20.000 euro, in echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii, cu titlu de despagubiri pentru daune morale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#recursul compensatoriu, #sentinta recidivist , #detinuti