Record de asistență la Australian Open. Câți spectatori au fost la ediția de anul acesta

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 20:14
1376 citiri
Record de asistență la Australian Open. Câți spectatori au fost la ediția de anul acesta
Record de asistenta la Australian Open FOTO facebook

Organizatorii Australian Open au anunţat că la ediţia din acest an a fost stabilit un nou record de audienţă pentru un turneu de Mare Şlem, cu peste 800.000 de spectatori prezenţi în tribune în cele trei săptămâni de competiţie.

Un număr de 839.192 de fani au venit la Melbourne Park între 16 şi 29 ianuarie, pentru prima ediţie fără restricţii din ultimii doi ani a turneului de Grand Slam de la antipozi, după criza generată de pandemia de Covid-19, depăşind precedentul record de 812.174 de spectatori, stabilit în ianuarie 2020.

Aceste cifre eclipsează numărul de spectatori prezenţi anul trecut la celelalte turnee de Mare Şlem - 515.164 la Wimbledon, 613.500 la Roland Garros şi 776.120 la US Open.

Peste 60.000 de persoane au urmărit, de asemenea, partidele din calificările pentru tabloul principal de la Melbourne, astfel că audienţa totală la Australian Open s-a ridicat anul acesta la 902.312 spectatori.

În ciuda unor absenţe de marcă, precum recent retraşii Roger Federer, Serena Williams şi Ashleigh Barty (campioana de anul trecut), Australian Open 2023 a doborât inclusiv recordul de audienţă pentru o singură zi de competiţie, cu 94.854 de spectatori, pe 21 ianuarie. Precedentul record era de 93.709 fani şi fusese stabilit în 2020.

Sârbul Novak Djokovic l-a învins duminică pe grecul Stefanos Tsisipas şi a cucerit a zecea sa coroană la Australian Open, egalându-l cu această ocazie pe spaniolul Rafael Nadal, deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (22).

La feminin, victoria a revenit belarusei Arina Sabalenka, care a învins-o în finală pe kazaha Elena Rîbakina, pentru a-şi trece în palmares primul său titlu de Grand Slam.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Triplul campion de Grand Slam de la Țiriac Open, eliminat în primul tur
Triplul campion de Grand Slam de la Țiriac Open, eliminat în primul tur
Veteranul elvețian Stanislas Wawrinka (39 de ani), triplu campion de Grand Slam, a fost eliminat în primul tur la turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care se desfășoară la Baza Sportivă...
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
#record asistenta, #Australian Open, #spectatori, #melbourne, #Grand Slam , #Australian Open