Câte oase au rechinii în corp: Răspunsul pe care puțini oameni îl știu VIDEO

Luni, 15 August 2022, ora 23:47
9271 citiri
Câte oase au rechinii în corp: Răspunsul pe care puțini oameni îl știu VIDEO
Rechinii nu au oase, ci doar cartilaje FOTO: Indie888

Potrivit oamenilor de știință scheletul uman al unui adult este format din 206 oase, aici fiind incluse cele din craniu, coloana vertebrală, coaste, brațe și picioare. Dar în cazul rechinilor, configurația corpului lor nu conține, în mod surprinzător niciun os, ci numai cartilagii, lucru pe care puține ființe umane îl cunosc.

Rechinii sunt faimoși pentru o mulțime de lucruri, existând referințe privind cultura pop, teama pe care o creează când sunt văzuți în oceane, dar și faptul că nu se pot opri niciodată din înotat, potrivit Indie888.

Cu toate astea, o altă întrebare foarte populară, pe care oamenii o pun atunci când vizitează un acvariu sau un muzeu este: câte oase au rechinii în corpul lor? Răspunsul scurt, care s-ar putea să vă surprindă ca un adevărat mister, este niciunul. Da, aceste fiare înspăimântătoare și puternice ale oceanului, care se pot bate cu o pradă uriașă în adâncurile oceanului, nu au oase.

Alarmă pentru salvarea gigantului adormit: Catastrofa va lovi tot globul VIDEO

Oasele care alcătuiesc scheletul uman sunt acolo pentru a oferi corpului nostru formă, rigiditate și rezistență, precum și protecție organelor noastre. Practic, ele ne oferă un cadru pentru a conecta mușchii și țesuturile.

Însă scheletul unui rechin este format din cartilaje, nu din oase. Oasele sunt părți dure, inelastice ale scheletului vertical. Dar, cartilajul este moale, elastic și flexibil. La om, cartilajul protejează oasele împotriva frecării dintre ele. Însă la rechin, cartilajul formează structura corpului său și, de asemenea, îi oferă acestuia multă putere.

Structura scheletică cartilaginoasă a unui rechin este ușoară și ajută la plutirea prin apă. Din această cauză, un rechin are viteză și putere, cu toată greutatea sa. De fapt, rechinii au o piele mai groasă pentru a compensa lipsa protecției împotriva oaselor.

Obiect extraterestru descoperit în ocean: Este primul venit dintr-o lume îndepărtată VIDEO

Rechinii au vertebre și sunt, într-adevăr, clasificați ca vertebrate, deoarece au coloană vertebrală. Rolul principal al vertebrelor este în general de a proteja măduva spinării. Deoarece coloana vertebrală a rechinilor este făcută din cartilaj, ea este superflexibilă. Acest lucru este esențial pentru mobilitatea rechinului și capacitatea sa de înota prin apă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#rechini, #rechini ciudatenii, #Oase, #schelet uman, #numar oase, #rechini Oceanul Pacific, #rechin, #oase oameni , #mister