Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 23:5023785 citiri
Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022
Un miliardar anunță recesiunea în 2022 FOTO: Business Insider

Într-un interviu acordat Yahoo Finance, bogătașul american Jeff Gundlach, cu o avere de 2,2 mliarde de dolari, a sunat alarma privind o recesiune care va lovi lumea în 2022. Fondatorul companiei DoubleLine avertizează împotriva investițiilor din China, dar și asupra faptului că moneda bitcoin este supraevaluată.

Gundlach a afirmat că Rezerva Federală din Statele Unite ar putea provoca o recesiune, în cazul în care și-ar înăspri politica monetară, potrivit Business Insider.

Șeful firmei americane DoubleLine – a cărui poreclă este ”regele obligațiunilor – a avertizat asupra investițiilor din China, a susținut că prețurile imobiliarelor din SUA sunt mai puțin amețitoare decât par.

În același timp, Gundlach a făcut mai multe previziuni asupra evoluției pieței financiare și a investițiilor mondiale.

”Dacă Federal Reserve ar crește ratele dobânzii de referință și și-ar reduce deținerile de obligațiuni, asta ar afecta prețurile activelor și ar trimite economia într-o recesiune. Piața de obligațiuni arată deja o încetinire economică”, a spus miliardarul.

El afirmă ”cu siguranță, există o probabilitate diferită de zero, să avem o recesiune în ultima parte a anului 2022”. În schimb, omul de afaceri american oferă și soluții pentru eventualii investitori.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

”Pentru cei care nu sunt slabi de inimă, la un moment dat în 2022, cred că ar trebuie să cumpărați acțiuni de pe piețele emergente. Sunt atât de ieftine în comparație cu acțiunile din Statele Unite, ajunse la recorduri istorice”.

Miliardarul vorbește și despre monedele virtuale. ”Bitcoin-ul este pentru speculatori, în prezent. V-aș sfătui să nu cumpărați. Va fi volatil, pe măsură ce investitorii vor ieși. Poate ar trebuie să-l cumpărați la 25.000 de dolari”.

Statele Unite pregătesc o pedeapsă majoră pentru Rusia: Va fi o lovitură de grație pentru Moscova

În schimb, Gundlach face glume pe seama NFT-urilor (Non fungible token). ”Chestia legată de NFT-uri a trecut de la ”nu știu ce este un NFT” la ”valorează 70 de milioane de dolari”. Cu siguranță acestea nu sunt pentru mine, ci pentru investitorii care folosesc doze mari de steroizi”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News