Primul județ din România care a încheiat oficial recenzarea. Cât de prost stă Capitala la numărarea locuitorilor

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 12:21
4267 citiri
Primul județ din România care a încheiat oficial recenzarea. Cât de prost stă Capitala la numărarea locuitorilor
A mai rămas mai puțin de o săptămână din etapa recenzării pe teren FOTO Pixabay

Botoşaniul este primul judeţ în care s-a finalizat acţiunea de recenzare a întregii populaţii estimate la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, a declarat directorul Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Botoşani, Valentin Popa.

Potrivit acestuia, cei 362 de recenzori din judeţul Botoşani au realizat chestionare pentru toţi cei 365.000 de locuitori prevăzuţi în programul de recenzare.

Am reuşit să fim primul judeţ care termină recenzarea cu ajutorul recenzorilor din teren care au dus o muncă foarte grea în perioada aceasta. Noi am ajuns primii la populaţia ţintă pe care a estimat-o INS (Institutul Naţional de Statistică- n.r.) la 1 decembrie 2021", a afirmat Popa.

Acesta susţine că la nivelul judeţului Botoşani a funcţionat foarte bine atât auto-recenzarea, cât şi recenzarea pe teren a personalului angrenat în această acţiune.

Autoritățile au deschis puncte fixe pentru recenzare în întreaga țară. Harta este dispobilă pe site-ul INS.

Bucureștiul stă cel mai prost.

Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă a cerut, luni, Primăriilor de la nivelul Municipiului Bucureşti să înfiinţeze, la nivelul sectoarelor pe care le gestionează, puncte fixe pentru efectuarea recenzării, amplasate în locuri uşor accesibile pentru cetăţeni şi în care activitatea să se realizeze prin interviu faţă în faţă cu cel puţin un recenzor.

”În scopul impulsionării procesului de recenzare, Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale să ia măsuri de urgenţă în vederea creşterii numărului de persoane recenzate la nivelul Capitalei”, se arată într-un comunicat oficial al Prefecturii Capitalei.

Prefectul Toni Greblă a cerut Primăriilor de la nivelul Municipiului Bucureşti să înfiinţeze, la nivelul sectoarelor pe care le gestionează, puncte fixe pentru efectuarea recenzării, amplasate în locuri uşor accesibile pentru cetăţeni şi în care activitatea să se realizeze prin interviu faţă în faţă cu cel puţin un recenzor.

Punctele fixe de recenzare vor funcţiona până la finalul perioadei de recenzare, în data de 17 iulie 2022.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#recensamant, #recensamant 2022, #recenzare pe teren, #recenzori , #recensamant 2022