Partida Romilor dă în judecată INS din cauza recensământului: ”300.000 de romi nu au fost recenzați”

Vineri, 30 Decembrie 2022, ora 20:20
3160 citiri
Partida Romilor dă în judecată INS din cauza recensământului: ”300.000 de romi nu au fost recenzați”
APRPE susține că peste 300.000 de romi nu au fost recenzați FOTO Pixabay

Asociația Partida Romilor Pro-Europa (APRPE) a anunțat că va da în judecată conducerea Institutului Național de Statistică (INS), în urma publicării datelor de la ultimul recensământ.

Potrivit datelor publicate vineri, 30 decembrie, de INS, la ultimul recensământ au fost înregistrați doar 569.500 de romi, cu aproximativ 52.000 mai puțini decât în 2011.

APRPE susține că angajații INS nu au efectuat corect recenzarea romilor din România.

Nicolae Păun, președintele asociației, spune că peste 300.000 de romi nu au fost recenzați anul acesta. Cifra este rezultatul numărătorii paralele făcută de membrii APRPE.

”Rezultatele recensământului în ceea ce privește populația romă din România sunt eronate, inexacte. Asta deoarece recenzorii de la INS nu au recenzat toate comunitățile de romi din România. În perioada recensământului, colegii mei din teritoriu mi-au atras atenția asupra faptului că recenzorii refuză să intre în comunități, să recenzeze romii. Am propus conducerii INS să colaborăm, în sensul să-i ajutăm pe recenzori să meargă la fiecare familie de romi în parte, dar am fost refuzați. Am spus încă din perioada recenzării că datele vor fi inexacte, după ce mi-au fost semnalate aceste nereguli, dar conducerea INS nu a luat nicio măsură. Prin urmare, săptămâna viitoare voi contesta în instanță rezultatele recensământului, deoarece sunt eronate, nu reflectă situația reală, numărul adevărat al romilor care trăiesc în România. Repet: zeci de comunități de romi din România au cerut să fie recenzate, au dorit să-și asume apartenența etnică, dar recenzorii INS nu au vrut să-i recenzeze. Asta deși le-am oferit ajutorul prin colegii mei din respectivele comunități. Cer renumărarea romilor din România, a gospodăriilor și a situației lor sociale, pentru a face o radiografie reală a membrilor acestei etnii”, a transmis Nicolae Păun înyt-un comunicat, potrivit Adevărul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#recensamant 2022, #partida romilor, #judecata, #INS , #recensamant 2022