3 pași simpli pentru reamenajarea casei de la țară

Advertorial
Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 15:46
4801 citiri
3 pași simpli pentru reamenajarea casei de la țară
FOTO: Shutterstock.com

Dacă ai moștenit o casă la țară de la bunicii tăi, dar nu te vezi locuind în mediul rural, renunțând la confortul și stilul modern al marilor orașe, nu înseamnă că trebuie imediat să o vinzi. O poți transforma cu un buget modic într-o zonă de relaxare, perfectă pentru zilele în care ai nevoie de o deconectare de la rutină și stres, atunci când vrei să te rupi de cotidian.

Deși ne plângem adesea de stresul acumulat zilnic, de traficul infernal și de zgomotul ce pătrunde în casele noastre, indiferent cât de bune ar fi geamurile termopan, mulți dintre noi nu suntem dispuși să renunțăm la viața modernă oferită de marile orașe. Traiul în orașele cosmopolite are avantaje și dezavantaje și este important să ne focusăm asupra părților bune pentru a ne bucura pe deplin de avantajele sale. Însă, din când în când, ne simțim atât de obosiți, fizici și psihic, încât simțim nevoia să fugim cât mai departe de toată aglomerația, să uităm de telefoane mobile și laptopuri și să ne retragem în mijlocul naturii. Conform specialiștilor, o pauză ocazională de tehnologie ne prinde bine și este recomandată inclusiv de către medicii oftalmologi.

Astfel, dacă ai primit moștenire casa bunicilor tăi de la țară, poate ar fi bine să nu te grăbești să o vinzi, ci mai degrabă să o renovezi și să o transformi în casă de vacanță. Iată cum îți poți amenaja casa de la țară cu un buget decent, pentru a beneficia de confortul necesar:

Elimină lucrurile pe care nu le vei folosi

O curățenie generală în interiorul casei și în curte este primul pas ce trebuie făcut pentru eliberarea spațiului. Dacă timpul îți permite, poți face tu curățenie sau poți apela la o firmă specializată în astfel de servicii. Cel mai probabil, vei găsi aici tot felul de lucruri depozitate cu multă grijă, precum farfurii, pahare sau alte asemenea obiecte, pe care le poți dona celor nevoiași. În locul lor, poți cumpăra câte un set nou de produse și, dacă vei opta pentru unele de unică folosință, pentru a nu încărca rafturile, poți opta pentru cele din materiale biodegradabile, pe piață existând numeroase modele de paie, farfurii și pahare.

Zugrăvește exteriorul casei în culorile specifice zonei

Pentru a-i păstra farmecul autentic, interesează-te care sunt culorile specifice din zonă și, respectând arhitectura originală a clădirii, zugrăvește-i exteriorul în acele nuanțe. În interior, poți opta pentru un parchet din lemn cu lamele late sau, dacă nu se încadrează în bugetul tău, un parchet laminat ce imită pardoseala rustică. Pentru văruirea pereților poți opta pentru orice nuanță dorești, inclusiv să-i lași albi pentru a accentua mai bine decorațiunile. Pentru autenticitate, mobilierul ales ar putea fi din lemn sau dintr-un material ce imită bine lemnul, creând astfel ambianța dorită.

Transformă prispa în locul tău preferat de savurat cafeaua

Cafeaua de dimineață este un ritual iubit de milioane de oameni din întreaga lume. Indiferent dacă preferi să-ți începi dimineața cu o ceașcă de cafea sau mai degrabă cu un ceai, prispa casei se poate transforma în locul ideal pentru acest ritual. Importantă este recondiționarea lemnului, atât a celui cu rol estetic, cât și a celui ce alcătuiește pardoseala acesteia. Apoi, tot ce lipsesc sunt masa și scaunele, pentru a petrece câteva ore perfecte pentru deconectare.

O casă bătrânească ce are o fundație bine făcută și un acoperiș fără probleme se poate transforma cu puțin efort în oaza ta de liniște, locul ideal de a fugi de rutină și agitație atunci când simți nevoia. În plus, este locul în care ai adunat numeroase amintiri din copilărie, iar acum le poți oferi copiilor tăi ocazia să experimenteze o viață total diferită de cea petrecută în mijlocul orașului.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#reamenajare casa, #design casa , #decoratiuni interioare