Avancronica finalei din semifinale: Real Madrid - FC Barcelona

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 09:47
2435 citiri
Avancronica finalei din semifinale: Real Madrid - FC Barcelona

Real Madrid si FC Barcelona se intalnesc miercuri seara in prima mansa a semifinalelor Ligii Campionilor. Turul este programat de la ora 21:45, pe stadionul Santiago Bernabeu din capitala Spaniei.

Al 3-lea duel din acest an dintre cele doua mari rivale spaniole se anunta mai incins si echilibrat ca niciodata.

Insetati de revansa, dupa ce-au pierdut saptamana trecuta finala Cupei Spaniei, catalanii vin la Madrid cu gandul de a inscrie cat mai mult si de a transa calificarea inca din prima mansa.

Insa nu le va fi cu siguranta usor in fata unui maestru al apararii precum tehncianul "albilor", Jose Mourinho, care a dovedit in cele doua dispute jucate in acest an intre cele doua marti forte iberice ca a reusit sa gaseasca antidotul pentru jocul catalanilor.

Va fi cea de-a 212-a partida intre Barcelona si Real Madrid. Pana acum, galacticii au castigat 86 de dispute, in timp ce Barcelona are 82 de succese. 43 de intalniri s-au terminat la egalitate.

Sezonul trecut, Barcelona a fost eliminata in semifinale chiar de Jose Mourinho, care o pregatea atunci pe Inter Milano.

Parcursul celor doua

Real Madrid a ajuns in semifinalele celei mai importante competitii intercluburi din Europa dupa ce-a castigat la pas o grupa din care au mai facut parte AC Milan, Ajax si Auxerre. Au urmat apoi optimile, in care au trecut de Lyon, cu scorul general de 4-1, pentru ca in sferturi sa-i invinga, cu 5-0 la general, pe britanicii de la Tottenham.

De partea cealalta, Barcelona a ajuns printre cele mai bune 4 echipe ale Europei dupa ce n-a avut probleme in Grupa D, din care au mai facut parte FC Copenhaga, Rubin Kazan si Panathinaikos. In optimi, trupa lui Guardiola a dat piept cu Arsenal, pe care a invins-o greu, scor 4-3 la general, iar in sferturi a zdrobit echipa antrenata de Mircea Lucescu, cu 6-1 la general.

Real, superioara

Daca ar triumfa in aceasta editie, madrilenii ar ajunge la 10 trofee Cupa Campionilor/Champions League castigate! De alte 3 ori, gruparea din capitala Spaniei a ajuns in finala, insa a fost invinsa.

In ceea ce-o priveste pe Barcelona, acesta are numai 3 trofee, insa obtinute mai recent decat adversara de miercuri seara. Tot de 3 ori au pierdut finala si catalanii.

Declaratii tensionate

Jose Mourinho si Josep Guardiola au lasat diplomatia deoparte si s-au atacat serios la conferintele oficiale de presa de dinaintea partidei.

Cel care a dat tonul a fost antrenorul gazdelor: "Pana acum aveam un grup foarte mic de antrenori care nu vorbeau despre arbitri, foarte mic grupul asta. Apoi, aveam un grup care critica arbitrii atunci cand acestia gresesc, grup in care ma aflu si eu. Cu declaratiile facute de Pep, intram intr-o noua era, se creeaza un nou grup in care se afla doar Guardiola: grupul care critica orice deciziile corecte ale arbitrului. Nu am vazut niciodata asa ceva".

Se incinge "El Clasico": Mourinho il ataca pe Guardiola

In replica, Guardiola a spus: "Cum el m-a tutuit, eu o sa fac la fel. Miercuri, la ora 21.45, ne vom intalni pe teren. In afara terenului el a castigat deja, a castigat tot anul. Ii ofer o Liga Campionilor speciala in afara terenului, sa o ia acasa si sa se bucure de ea. In casa aceasta el este seful dat naibii, sufletul dat naibii de aici si nu vreau sa concurez cu el la treaba asta. Vreau doar sa ii amintesc ca am fost alaturi timp de patru ani".

Guardiola ii raspunde dur lui Mourinho

Echipele probabile

Josep Guardiola se confrunta cu mari probleme de efectiv inaintea meciului cu Real. Tehnicianul catalanilor nu are la dispozitie niciun fundas stanga, Abidal, Adriano si Maxwell fiind accidentati. Astfel, titular in banda stanga a apararii va fi, foarte probabil, capitanul Carles Puyol, si el abia revenit dupa o lunga perioada de absenta. Si Iniesta a acuzat probleme, insa e asteptat sa inceapa meciul ca titular.

Mourinho are si el doi jucatori importanti pe care nu-i poate folosi: Ricardo Carvalho (suspendat) si Samy Khedira (accidentat). Albiol si Lassana Diarra urmeaza sa le ia locul.

Mari probleme pentru Barcelona inaintea derbiului cu Real Madrid

REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Albiol, Marcelo - Diarra, Pepe, Alonso - Ronaldo, Ozil, Di Maria.

FC BARCELONA: Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa.

Intalnirea va fi arbitrata la centru de germanul Wolfgang Stark si va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Mansa retur va avea loc saptamana viitoare, la Barcelona.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#avancronica Real Madrid Barcelona, #Real Barcelona Liga Campionilor, #Real Madrid Barcelona semifinale , #FC Barcelona
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5