Reacția Kremlinului după ce Japonia a considerat că insulele Kurile sunt ocupate ilegal: ”A devenit o țară neprietenoasă”

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 13:22 7092 citiri
Secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov FOTO Hepta

Kremlinul a reacționat la declarația Ministerului de Externe japonez conform căreia insulele Kurile de Sud sunt ocupate ilegal de Rusia. Ei a numit toate cele patru insule „parte integrantă a Federației Ruse”.

Secretarul de presă al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat în cadrul unui briefing de vineri, 22 aprilie, că Japonia „a devenit o țară neprietenoasă pentru Federația Rusă”. Potrivit lui Peskov, este „foarte greu” pentru Kremlin să vorbească despre continuarea negocierilor pentru un tratat de pace.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El a acuzat Japonia, care a condamnat invazia rusă a Ucrainei, că „s-a alăturat unui întreg set de acțiuni ostile împotriva Federației Ruse”.

Ministerul de Externe japonez, pentru prima dată din 2003, a numit Kuril de Sud un teritoriu ocupat ilegal. Prim-ministrul Fumio Kishida a declarat, de asemenea, apartenența japoneză asupra insulelor.

Rusia a abandonat anterior discuțiile de pace cu Japonia din cauza sancțiunilor pe care guvernul japonez le-a impus pentru invadarea Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News