Reacția lui Raed Arafat la decizia CNCD de a o sancționa pe Diana Șoșoacă pentru că l-a jignit. ”Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi”

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 11:47 3899 citiri
Raed Arafat, șeful DSU FOTO: Facebook/ Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a reacţionat joi, 13 ianuarie, după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a lui Mihail Neamţu pentru afirmaţii pe care le-au făcut la adresa sa.

Arafat a scris pe pagina sa de facebook că, ”rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi si trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din ”normalitatea” în care trăim”.

”James Baldwin spunea:

”Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este înfruntat”. Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi şi trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din "normalitatea" în care trăim”, a scris șeful DSU, distribuind comunicatul CNCD care anunţa sancţioarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a lui Mihail Neamţu.

Potrivit lui Arafat, ”astfel de afirmaţii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21”.

”Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia şi îndemnul la ura, astfel încât este obligaţia noastră să reacţionăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a mai transmis Raed Arafat.

Diana Șoșoacă a primit o amendă de 5.000 de lei pentru discriminare după ce l-a numit pe Raed Arafat "trădător" și a spus că "nu are ce căuta în România".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com