Statul ar trebui să protejeze cetățenii de falimentul Euroins România

Comunicat de presa
Luni, 20 Martie 2023, ora 18:05
3020 citiri
Statul ar trebui să protejeze cetățenii de falimentul Euroins România
FOTO: pixabay.com

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a spus despre posibilul faliment al companiei Euroins, care va fi neplăcut pentru clienți. Această problemă poate duce la răsturnări de situație în întreaga piață de asigurări din România. În prezent, această companie a încasat de la asigurații români peste 2 miliarde de lei, echivalentul a 400 milioane de euro.

După falimentul unor companii precum Astra (în 2015), Carpatica (în 2016) și City Insurance (în 2021) și creșterea tarifelor pe piața RCA, ASF spune și despre insolvența Euroins. În urma unei decizii de solvabilitate luată de Consiliul ASF joi seara, 16 martie 2023, va fi ridicată autorizația conducerii companiei cu capital bulgăresc, ce este parte a grupului Eurohold.

Seful PSD, Marcel Ciolacu a declarat faptul că "ASF împreună cu Guvernul vor lua cea mai bună decizie" cu privire la polițele RCA, ca prețul să fi stabilizat. "Decizia va veni printr-o ordonanță de urgență a Parlamentului", a mai precizat șeful PSD. Ei au mai spus și despre posibila creștere a prețului de referință a polițelor RCA, din cauza faptului că ar putea fi anunțat falimentul companiei Euroins România.

Șoferii care vor ajunge în situația de a pierde polițele RCA de la Euroins vor fi despăgubiți de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Ținând cont că în această situație riscă să ajungă peste 2,5 milioane de români, este clar că aceștia sunt îngrijorați cu privire la despăgubiri. Prin urmare, Fondul de Garanție va trebui să aibă banii necesari pentru a-i plăti pe păgubiți. Românii se gândesc că acoperirea acestuia ar fi limitată și ar exista riscul de a nu primi banii imediat.

Momentan toate companiile de asigurări sunt în competiție acerbă, pentru a oferi cele mai bune polițe de asigurare șoferilor din România. Cele mai ieftine tarife sunt la Euroins, asta se poate verifica și online. Acum poți face un RCA în rate rapid, online, comparând tarifele la 10 asiguratori din țara noastră, pe site-ul http://www.rca-in-rate.info/. Acest site a fost special creat pentru șoferi, pentru a le oferi o serie de avantaje și posibilitatea de a obține în doar câteva minute o poliță RCA într-un mediu profesionist. Ei pot economisi timp și bani, pot face asigurarea din confortul casei pe laptop, pot găsi cea mai bună poliță RCA din acest an și chiar o pot plăti online.

Fiecare șofer este obligat să aibă polița RCA, pentru că scopul ei este de a acoperi daunele provocate unor terți implicați într-un accident, cauzat de el. Uneori daunele sunt mari și variază de la pagube materiale până la vătămări corporale, sau chiar deces. Există suficiente motive pentru care această asigurare auto RCA este obligatorie.

Șoferii trebuie să analizeze bine recenziile companiilor de asigurări și să se asigure că vor alege una care le va oferi o asigurare bună (cu privire la daunele pe care le va acoperi polița) și astfel se vor bucura de o experiență de șofat lipsită de probleme și griji.

Șoferii care au credite în euro sunt deja stresați cu privire la majorarea dobânzilor-cheie cu 0,5% și de inflația în zona euro care a fost estimată la 5,3% în acest an. Ei se așteaptă și la modificarea tarifelor la polițele RCA în următoarea perioadă, dacă compania Euroins va intra în faliment.

Zi de zi, șoferii sunt supuși unui stres în trafic și expuși riscului de coliziune din neglijență sau din vina altor șoferi. Numărul de accidente a crescut în ultima perioadă, iar astfel de evenimente aduc și consecințe – pagube produse autovehiculelor, stres și demersuri de rutină care trebuie realizate pentru reparații și despăgubiri. După cum se știe, fiecare asigurator are propriul algoritm de rezolvare al dosarelor de daună, iar șoferii trebuie să țină cont de asta, de toate aspectele și clauzele din contractele RCA, pentru a putea avea un minim de avantaje și a scăpa de stres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#RCA, #asigurare RCA, #faliment euroins , #stiri auto