RCA? Rovinietă? ITP? Cum să faci să NU uiți de ele

Advertorial
Marti, 24 Mai 2022, ora 08:00
7161 citiri
RCA? Rovinietă? ITP? Cum să faci să NU uiți de ele
FOTO: rca.ro

O secretară virtuală – și gratuită – care se poate ocupa de mașina ta.

Există două feluri de probleme: importante și urgente. Iar mintea noastră tinde să acorde atenție imediată celor urgente, lăsându-le pe celelalte „pe mâine”.

De pildă, tindem să dăm fuga la benzinărie atunci când acul indicatorului de combustibil se apropie de Empty sau să alergăm disperați la spălătorie după câteva zile cu ploaie și noroi.

Dar, ocupați fiind cu aceste probleme urgente, riscăm să uităm de altele, mai importante. Și, cu plinul făcut și cu parbrizul lună, ne trezim că ne-a expirat RCA-ul. Sau ITP-ul. Sau rovinieta. Iar în momentul acela avem o problemă care e și urgentă, și importantă. Și pentru care riscăm să plătim amenzi consistente. Pentru asigurarea auto sau pentru celelalte.

Amenda pentru conducerea unei mașini cu ITP expirat este între 9-20 puncte de amendă. La un punct de amendă echivalent a 145 de lei, asta înseamnă că între 1.300 și 2.900 de lei scoși din buzunar.

Lipsa rovinietei este și ea pedepsită usturător. Pentru autoturisme, amenda este între 275 și 550 de lei, iar pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA – masa tehnică maxim autorizată mai mare sau egală cu 12 tone poate ajunge la aproape 5000 de EUR.

În ce privește lipsa poliței RCA valide, amenzile sunt între 1000 și 2000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare al vehiculului.

Mintea omenească a găsit o soluție și la asta. Soluția se numește MyRCA și este o asistentă virtuală pentru șoferii uituci sau ocupați. MyRCA gestionează informațiile esențiale despre mașina ta și îți trimite alerte pe mail și pe SMS atunci când asigurarea RCA, ITP-ul sau rovinieta sunt pe cale să expire.

Acest serviciu gratuit este disponibil pentru toți șoferii care și-au încheiat RCA auto online prin RCA.ro, cea mai rapidă platformă online din acest domeniu din România. Contul se face automat și, din acel moment, asistentul virtual ține minte tot ce e important în legătură cu mașina ta. Pentru ca tu să te poți concentra pe ce este urgent.

În plus, cu MyRCA poți să-ți reînnoiești asigurarea RCA imediat, în câteva secunde. Verifici datele încărcate automat în contul tău (fără să mai completezi nimic), alegi cel mai mic preț RCA dintre toate ofertele asiguratorilor, plătești online cu cardul și primești instant polița RCA pe e-mail.

Totul este simplu și rapid – iată cum poți să salvezi și timp și bani.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#RCA, #ITP, #asigurare RCA, #rovinieta , #stiri auto