Costurile de proprietate la mașini sunt mai mari și în plus va crește și tariful RCA în 2023

Comunicat de presa
Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 18:48
6956 citiri
Costurile de proprietate la mașini sunt mai mari și în plus va crește și tariful RCA în 2023
FOTO: facebook.com

Dacă vrei o mașină nouă – asta poate fi uneori una dintre cele mai mari achiziții pe care le faci în viața ta. În prezent, trebuie să înțelegi cât costă de fapt o mașină, trebuie să fii atent la prețuri și alte cheltuieli, pentru că în acest an au crescut mult costurile medii pentru întreținerea unei mașini noi. Inflația a dus la o creștere a prețurilor în toate domeniile, iar producătorii se luptă și ei să țină pasul cu cererea și au majorat și ei prețurile la vehicule. În ultimii ani, ei au ținut cont și de o lipsă continuă de microcipuri pentru mașinile moderne.

În 2022 au crescut prețurile la întreținere, energie, combustibil, asigurare, amortizare, cheltuieli anuale de exploatare și altele. Prin urmare, dacă îți dorești o mașină nouă, este bine să ții cont și de marcă și de prețul de achiziție, dar asta nu este totul; mai sunt și alte aspecte care pot aduce costuri mari de proprietate.

Iată câteva aspecte:

  • Unele mașini au un un preț atrăgător de cumpărare, dar la acesta se adaugă apoi și costul cu asigurarea, combustibilul, inmatricularea, diferite taxe, reparații, anvelope, întreținere
  • Prețul la combustibil poate crește costul de proprietate al autoturismului
  • Vehiculele electrice au costuri mai mici de întreținere, reparații și anvelope, decât cele pe benzină sau motorină; totuși, deși acestea sunt o opțiune atractivă din acest punct de vedere, totuși pot avea alte inconveniente, despre care tot s-a amintit în acest an.
  • Prețuri mari la piesele de schimb pentru anumite modele de autoturisme, SUV-uri
  • Tariful la polița de asigurare RCA este mai mare la vehiculele cu motoare puternice, decât la acelea de capacitate cilindrică mai mică, ca de exemplu de 1.200 cm3.

Prețurile RCA variază. De obicei mașinile mai scumpe au prime medii de asigurare mai mari. Companiile de asigurări determină sumele care se plătesc pentru asigurarea RCA în funcție de o serie de factori și anume:

  • Vârsta șoferului, istoricul de conducere (numar de accidente, infracțiuni recente)
  • Marca de mașină, model, capacitatea cilindrică și altele.

Asiguratorii țin cont și de costul reparațiilor la mașinile noi, de istoricul general de siguranță al acestora. Ei stabilesc cu cea mai mare atenție prețurile riscului, pentru a nu ieși în pierdere și a evita falimentul.

Cele mai mari tarife de asigurare sunt la mașini scumpe precum:

  • BMW M8 Competition Gran Coupé
  • Maserati Quattroporte
  • Maserati Quattroporte Modena Q4 și altele.

Unele vehicule au devenit foarte populare, datorită prețurilor de vânzare puțin mai scăzute și funcționalității ridicate, în schimb prețurile asigurărilor nu sunt tocmai ieftine. Majoritatea dintre acestea au caracteristici de asistență pentru șofer, cum sunt de exemplu: avertizare la părăsirea benzii, control adaptiv al vitezei, asistență la menținerea benzii, frânare automată de urgență, avertizare de coliziune frontală, atenuarea părăsirii drumului. Un exemplu ar fi modelul robust de Honda CR-V LX. Alte vehicule cu caracteristici de siguranță incorporate sunt: Toyota C-HR XLE, Hyundai, KIA Seltos LX, Mazda CX-30 S, Subaru Forester 2.5I Wilderness, etc.

În prezent, este simplu să faci o poliță RCA, mai ales online. Astfel nu mai pierzi prea mult timp alergând prin oraș, poți face asigurarea și din confortul casei. Prin comparare, poți găsi cel mai ieftin RCA și în plus ai posibilitatea de a plăti tariful pentru asigurare în rate pe Rca-in-Rate.info.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#RCA, #2023, #asigurare, #masina , #stiri auto