PNL acuza "jocul murdar" al ministrului pentru Energie: Machiavelli in Romania

Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 16:24
10354 citiri
PNL acuza "jocul murdar" al ministrului pentru Energie: Machiavelli in Romania
Foto: Guvernul Romaniei

Romania a intrat in "cutia neagra institutionalizata a lobby-ului", sustine Andreea Paul, prim-vicepresedinte al PNL, referindu-se la cazul ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, fost manager al OMV Petrom.

"Machiavelli in Romania sau cum Romania a intrat in cutia neagra institutionalizata a lobby-ului: Cum? Aplicand strategia 'usilor turnante', semnalata in lucrarea 'Machiavelli in Brussels', prin care persoane platite bine de companii puternice sa le promoveze interesele in interiorul autoriatilor publice, devin ele insele decidenti publici.

Este cazul flagrant al PR-istului OMV Petrom, Razvan Nicolescu, care este numit din aceasta functie, de catre premierul Ponta, direct ministru al energiei", scrie pe Facebook Andreea Paul.

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, acest lucru se intampla in perioada in care expira clauza celor 10 ani negociati de fostul premier Adrian Nastase in care nu se pot modifica redeventele la petrol si gaze.

"Exact atunci cand se impun decizii vitale pentru Romania urmatorilor zece ani cu impact major asupra companiei: renegocierea sistemului fiscal", continua Andreea Paul.

Guvernul Ponta a decis in aceasta saptamana amanarea cu un an a renegocierii redeventelor.

Guvernul renunta la negocierea redeventelor - Acelasi sistem va fi valabil si in 2015

"Operatiunea a fost savarsita printr-o ordonanta de urgenta si nu a fost rezultatul niciunei dezbateri publice sau parlamentare cu argumente tehnice pe fond.

De pilda, in Franta este o prevedere clara in Codul Penal care interzice acest gen de transferuri al decidentilor din companiile private spre administratia publica fara o perioada intermediara de minimum 3 ani. Altfel, nu se stie clar interesele cui le apara.

De ce? Contactele personale si informatiile din interior sunt ingrediente esentiale ale jocului eficient, dar murdar in acest caz, al lobby-ului", mai scrie Andreea Paul.

De asemenea, deputatul PSD Iulian Iancu l-a acuzat pe ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, fost manager in compania petroliera OMV Petrom, ca, odata ajuns in Guvern, a inceput sa faca lobby pentru aceasta companie in detrimentul intereselor statului roman.

Ministrul Razvan Nicolescu, acuzat de minciuna si tradarea intereselor statului

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Andreea Paul Razvan Nicolescu lobby, #Razvan Nicolescu redevente OMV Petrom , #ministru delegat