Ce spune ministrul Energiei despre scandalul Lukoil

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 12:26
3811 citiri
Ce spune ministrul Energiei despre scandalul Lukoil
Foto: Realitatea Tv

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, spune ca nu mai trebuie politizat subiectul legat de scandalul de la rafinaria Petrotel-Lukoil, afirmand totodata ca este nevoie de prudenta in afirmatiile referitoare la rusi.

"S-a vorbit si s-a politizat mult prea mult, am ajuns intr-un stadiu al discutiilor in care trebuie sa ne oprim. Este o ancheta derulata de procurori, este un prejudiciu identificat de ei si trebuie sa lasam justitia sa isi faca treaba.

Nu se pune problema ancheta vs locuri de munca, dar problema locurilor de munca trebuie sa priveasca pe toata lumea. Trebuie sa fim prudenti si cu politizarea rusii vs restul", a declarat Nicolescu, duminica dimineata, la Realitatea Tv.

Lukoil nu pleaca: Rafinaria Petrotel isi reia activitatea

Acesta a spus apoi ca, fiind un subiect "extrem de sensibil", procurorii trebuie lasati sa-si faca treaba "si sa decida cu exactitate ce s-a intamplat acolo si instanta sa decida".

"Este si in interesul Lukoil sa se faca o analiza serioasa. Este bine sa ne oprim cu discutiile, sa lasam pe cei indreptatiti sa faca aceasta analiza. Sa-i lasam pe procurori sa-si faca treaba si sa nu mai politizam acest subiect, care este extrem de sensibil din perspectiva socialului", a mai afirmat ministrul delegat pentru Energie.

Acesta a avut o intalnire, marti, cu Vladimir Nekrasov, prim-vicepresedintele grupului Lukoil.

Lukoil, ultimatum pentru procurori: Altfel inchidem definitiv rafinaria de la Ploiesti

La inceputul lunii, procurorii DNA au inceput perchezitiile la sediul rafinariei Lukoil din Ploiesti, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul estimat de anchetatori ar fi de aproximativ 200 de milioane de euro.

In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat mai multi saci cu documente, iar, la o zi de la efectuarea perchezitiilor, Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti. La aflarea deciziei luate de procurorul DNA, premierul Victor Ponta a reactionat, transmitandu-i ca Guvernul spera ca se va gasi o solutie legala care sa permita sanctionarea celor vinovati fara ca cei 3.500 de angajati sa aiba de suferit.

Vineri, s-a anuntat ca Lukoil nu va pleca din Romania si ca rafinaria urmeaza sa isi reia activitatea. Decizia a venit la doar o zi dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului sa preia rafinaria in cazul in care aceasta nu isi va relua activitatea la finalul saptamanii.

Tot vineri a expirat ultimatumul dat de Vladimir Nekrasov care a precizat ca Lukoil va lua decizia de a inchide definitiv rafinaria Petrotel Ploiesti daca procurorii nu vor accepta ridicarea sechestrului instituit pe stocurile si pe patrimoniul companiei.

F.N.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Razvan Nicolescu scandal Lukoil, #scandal Lukoil, #ministrul Energiei scandal Lukoil , #ministru delegat