Record pentru Răzvan Lucescu și PAOK Salonic. Ce performanță a realizat antrenorul român

Joi, 21 Martie 2024, ora 12:50
15091 citiri
Record pentru Răzvan Lucescu și PAOK Salonic. Ce performanță a realizat antrenorul român
Răzvan Lucescu e antrenor la PAOK Salonic FOTO facebook

PAOK Salonic s-a calificat en-fanfare în sferturile de finală ale Conference League, după o victorie entuziasmantă în returul cu Dinamo Zagreb, pe care a învins-o cu 5-1, după ce pierduse în tur cu 0-2.

Grație acestui rezultat, PAOK a devenit echipa cu cele mai multe goluri marcate din competiție, având 21 de reușite, peste ce au în palmares Aston Villa sau Fiorentina, teoretic formații mai bine clasate valoric.

Mai mult decât atât, PAOK este pe locul cinci în topul golurilor înscrise în cupele europene, în acest sezon, incluzând și echipele din Liga Campionilor și Liga Europa.

Dacă s-ar socoti și golurile din preliminarii, pentru că PAOK a jucat trei tururi preliminare, grecii ar fi lideri detașați, cu 34 de goluri. Oricum, media de 2,42 goluri pe meci în cupele europene este excelentă pentru echipa lui Lucescu, unde secund este Nae Constantin, care același apetit și în campionat, unde în 27 de meciuri a marcat 66 de goluri.

În total, în acest sezon, PAOK a marcat 114 goluri (campionat, cupa, Conference League), fiind una dintre cele mai prolifice echipe din Europa. Totul într-un sezon extrem de încărcat, cu 47 de meciuri jucate până acum.

Joacă cu Brugge pentru un loc în semifinale

În sferturile de finală ale Conference League, PAOK va întâlni echipa belgiană Brugge, prima manșă fiind în deplasare, pe 11 aprilie. PAOK, Brugge și Viktoria Plzen sunt singurele echipe calificate în sferturile de finală ale competițiilor europene, care au jucat și meciuri în preliminarii. Dacă trece de Brugge, PAOK va juca pentru un loc în finală cu învingătoarea dintre Fiorentina și Plzen.

Contra lui Brugge, Răzvan Lucescu va bifa al treilea sfert de finală în cupele europene, după cel cu Rapid (2006) și PAOK (2019). El este câștigător al Ligii Campionilor Asiei, cu Al Hilal, în 2019.

• Beitar Ierusalim, Hajduk Split, Heart of Midlothian. HJK Helsinki, Eintracht Frankfurt, Aberdeen și Dinamo Zagreb sunt echipele pe care le-a întâlnit PAOK în cupele europene

Goluri marcate în cupele europene

Liverpool 28 goluri

Manchester City 24 goluri

Marseille 24 goluri

Leverkrusen 24 goluri

PAOK Salonic și Freiburg 21 goluri

Goluri marcate în Champions League

Manchester City 24 goluri

Atletico Madrid 19

Real Madrid 18

Arsenal 17

Barcelona 16

Porto 16

Goluri marcate în Europa League

Liverpool 28 goluri

Marseille 24

Leverkrusen 24

Freiburg 21

Slavia Praga 20

AS Roma 18

Fenerbahce 16

Aston Villa 16

Goluri marcate în Conference League

PAOK Salonic 21 goluri

Maccabi Tel Aviv 19

Fiorentina 19

Bruges 19

Nordjaelland 17

Gent 17

Fenerbahce 16

Aston Villa 16

Răzvan Lucescu a învins liderul și speră în continuare la titlu. Lupta e dramatică
Răzvan Lucescu a învins liderul și speră în continuare la titlu. Lupta e dramatică
Echipa greacă PAOK Salonic, condusă de tehnicianul român Răzvan Lucescu, a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 3-2, gruparea AEK Atena, în etapa a opta a play-off-ului...
S-a stabilit prima echipă retrogradată din Premier League. Alte rezultate
S-a stabilit prima echipă retrogradată din Premier League. Alte rezultate
Echipa engleză Aston Villa a încheiat la egalitate sâmbătă seara, pe teren propriu, scor 2-2, cu formaţia londoneză Chelsea. Sheffield United este prima echipă care retrogradează din...
#razvan lucescu, #PAOK Salonic, #record, #echipa, #goluri , #stiri fotbal