Lucescu e vehement: Romania e o tara din lumea a treia

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 09:07
2719 citiri
Lucescu e vehement: Romania e o tara din lumea a treia

Fostul selectioner Razvan Lucescu isi mentine cea mai controversata declaratie pe care a acordat-o in acest an.

Actualul antrenor al Rapidului argumenteaza motivul pentru care considera ca Romania este o tara din lumea a treia.

"Mi-au sarit multi in cap dupa ce am facut aceasta afirmatie, dar n-am spus nicio idiotenie, chiar cred ca Romania e in lumea a treia. In plus, nu m-am referit numai la fotbal, ci la toate domeniile. Ne place sau nu, suntem pusi la coada Europei! Si la terminalele de pe aeroporturi suntem pusi la coada. Nici in Schengen nu suntem acceptati. Poate ca trebuie sa ne uitam mai atent si la noi.

Din pacate, noua nu ne place sa acceptam adevarul, ne place sa auzim doar lucrurile frumoase. Vrem ca altii sa ne laude, dar chiar noi obisnuim sa scoatem in evidenta mai mult aspectele negative decat cele pozitive. N-avem echilibru, trecem repede de la o extrema la alta, si de aceea am zis ceea ce am zis. Si se pare ca am avut dreptate in legatura cu nationala", a spus Razvan Lucescu intr-un interviu acordat pentru editia tiparita a cotidianului Evenimentul Zilei.

Nemultumit de situatia din Romania, Razvan Lucescu a dezvaluit ca se gandeste sa plece in strainatate, chiar daca in toamna a refuzat mai multe propuneri.

In plus, Lucescu mai spune ca a fost nevoit sa aduca bani de acasa pentru a sustine clubul financiar desi este doar antrenor.

"Am facut asta pentru a onora niste promisiuni care se facusera si la care eu am fost de fata. M-am simtit obligat sa onorez acele promisiuni, asa mi s-a parut normal. S-a intamplat de treipatru ori. Acum, insa, nu mai fac asta si nici nu mai am de gand sa procedez la fel in viitor. Am ajutat atunci cand a fost nevoie, dar gata. Ma pun in situatia strainilor care isi lasa familiile si vin sa joace aici pentru bani in primul rand, nu? Si constata ca nu primesc ce trebuie normal sa primeasca", a explicat Lucescu.

Fostul selectioner a vorbit apoi despre relatiile in care a ramas cu Mircea Sandu si Adrian Mutu.

"Sa stiti ca am mai vorbit cu presedintele Mircea Sandu si dupa ce am plecat de la echipa nationala. Indiferent de ce s-a intamplat, nu uit ca el si Ionut Lupescu mi-au oferit o sansa extraordinara, aceea de a fi selectionerul nationalei Romaniei. A fost o experienta buna din toate punctele de vedere, am invatat foarte multe in aceasta perioada. Am invatat inclusiv sa ma detasez de critici, sa nu mai pun totul la suflet. Cat despre Adi Mutu, n-am mai vorbit cu el de la meciul cu Bosnia, din vara", a incheiat Lucescu.

C.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#razvan lucescu, #Romania, #Mircea Sandu, #Adrian Mutu, #echipa nationala , #Mircea Sandu